09.12.2022, 11:49
Переваги та різновиди багаторічної цибулі: важливе для господинь
Багаторічна цибуля - це не тільки незамінна перша зелень до столу, але чудова прикраса ділянки! До речі, безперечним плюсом є те, що сорти багаторічної цибулі дуже невибагливі та легко вирощуються з насіння.
Зберігайте список сортів собі та відправляйте друзям!
⠀
Цибуля-батун - мабуть, найпопулярніший сорт цибулі, який можна вирощувати як однорічник і як багаторічник. Головне висаджувати його на добре освітленій ділянці. Соковиті листя з високим вмістом вітамінів і мікроелементів мають приємний слабогострий смак.
⠀
Цибуля запашна - має яскраво виражений часниковий аромат. На відміну від інших різновидів цибулі пізніше рушає на зріст. Але зате, через незначну кількість клітковини, пір'я цієї цибулі не грубіє і довго залишається приємним на смак.
⠀
Цибуля-порей - найсмачніший сорт цибулі, багатий на різноманітні поживні речовини. Вирощувати його краще розсадним методом, оскільки період розвитку досить довгий (100-180 днів).
Рослини необхідна достатня кількість вологи та підгортання. Споживати цей сорт можна як у свіжому, так і готовому вигляді. Потовщену частину цибулі можна посмажити, згасити як самостійний гарнір, приготувати суп, законсервувати чи засушити.
⠀
Цибуля-шнітт - дуже декоративний сорт, який любить зволожені ділянки. Під час цвітіння цибуля посипана рожево-фіолетовими квітками. Можна не доводити рослину до цвітіння, постійно зрізуючи пір'я для споживання. Також можна зібрати жорстке пір'я (після цвітіння), висушити їх і використовувати як спеції.
⠀
Цибуля-батун - мабуть, найпопулярніший сорт цибулі, який можна вирощувати як однорічник і як багаторічник. Головне висаджувати його на добре освітленій ділянці. Соковиті листя з високим вмістом вітамінів і мікроелементів мають приємний слабогострий смак.
⠀
Цибуля запашна - має яскраво виражений часниковий аромат. На відміну від інших різновидів цибулі пізніше рушає на зріст. Але зате, через незначну кількість клітковини, пір'я цієї цибулі не грубіє і довго залишається приємним на смак.
⠀
Цибуля-порей - найсмачніший сорт цибулі, багатий на різноманітні поживні речовини. Вирощувати його краще розсадним методом, оскільки період розвитку досить довгий (100-180 днів).
Рослини необхідна достатня кількість вологи та підгортання. Споживати цей сорт можна як у свіжому, так і готовому вигляді. Потовщену частину цибулі можна посмажити, згасити як самостійний гарнір, приготувати суп, законсервувати чи засушити.
⠀
Цибуля-шнітт - дуже декоративний сорт, який любить зволожені ділянки. Під час цвітіння цибуля посипана рожево-фіолетовими квітками. Можна не доводити рослину до цвітіння, постійно зрізуючи пір'я для споживання. Також можна зібрати жорстке пір'я (після цвітіння), висушити їх і використовувати як спеції.


Категорія: Новини > Сад. Город
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 1682Інші статті рубрики:
Що посіяти на розсаду у лютому?

Друзі, зверніть увагу, у лютому на розсаду можна починати сіяти, якщо ви живете в південному регіоні і плануєте пересадку у відкритий ґрунт наприкінці квітня - на початку травня.
переглядів: 1759
Смачні гібриди сливи та абрикоса

Сьогодні розповімо про три найпопулярніші гібриди сливи та абрикоса!
переглядів: 414
Як захистити розсаду від гнилі та шкідників?

Чорна ніжка – найпоширеніша хвороба молодої розсади. Сьогодні розповімо, що потрібно робити, щоб запобігти цьому і як боротися, якщо сіянці вже вражені!
переглядів: 992
Квіти для сонячних ділянок: як підібрати

Представляємо вам сонцелюбні культури, які шикарно цвітуть на сонці! До речі, завдяки тому, що сонце для них – природний дезінфектор, вони менше хворіють, а ще краще засвоюють поживні речовини.
переглядів: 1012