Ми у Facebook
09.12.2022, 11:49

Переваги та різновиди багаторічної цибулі: важливе для господинь

Багаторічна цибуля - це не тільки незамінна перша зелень до столу, але чудова прикраса ділянки! До речі, безперечним плюсом є те, що сорти багаторічної цибулі дуже невибагливі та легко вирощуються з насіння.
Зберігайте список сортів собі та відправляйте друзям!

Цибуля-батун - мабуть, найпопулярніший сорт цибулі, який можна вирощувати як однорічник і як багаторічник. Головне висаджувати його на добре освітленій ділянці. Соковиті листя з високим вмістом вітамінів і мікроелементів мають приємний слабогострий смак.

Цибуля запашна - має яскраво виражений часниковий аромат. На відміну від інших різновидів цибулі пізніше рушає на зріст. Але зате, через незначну кількість клітковини, пір'я цієї цибулі не грубіє і довго залишається приємним на смак.

Цибуля-порей - найсмачніший сорт цибулі, багатий на різноманітні поживні речовини. Вирощувати його краще розсадним методом, оскільки період розвитку досить довгий (100-180 днів).

Рослини необхідна достатня кількість вологи та підгортання. Споживати цей сорт можна як у свіжому, так і готовому вигляді. Потовщену частину цибулі можна посмажити, згасити як самостійний гарнір, приготувати суп, законсервувати чи засушити.

Цибуля-шнітт - дуже декоративний сорт, який любить зволожені ділянки. Під час цвітіння цибуля посипана рожево-фіолетовими квітками. Можна не доводити рослину до цвітіння, постійно зрізуючи пір'я для споживання. Також можна зібрати жорстке пір'я (після цвітіння), висушити їх і використовувати як спеції.





На правах реклами