09.12.2022, 13:04
Різдвяний кекс з мандаринами та курагою: рецепт
Смак кексу залежатиме від вибраних мандаринів. Вибирайте солодкі з тонкою шкіркою. МАНДАРИН ДАЄ ГІРЧИНКУ. Кекс за цим рецептом виходить надзвичайно смачним.
Тісто виходить солодким, вологим з ванільним ароматом і дуже добре поєднується з легкою кислинкою кураги, а мандарин надає кексу новорічного настрою та цікавого смаку з гіркуватою нотою.
СКЛАДОВІ:
- Яйце-6шт.
- Цукор-6ст.л.
- Сіль-1/3ч.л.
- Ванілін-1гр.
- Сода-1ч.л.(погасити оцтом)
- Вершкове масло-100гр.(розтопити)
- Борошно-6ст.л. З гіркою.
- Курага-150гр.
- Мандарини-6-7шт.(залежить від розміру)
- Цукрова пудра для посипання кексу
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Яйця збиваємо із сіллю та цукром.
Додаємо ванілін, соду гашену оцтом, розтоплене вершкове масло і все перемішуємо.
Тепер додаємо муку|борошно| і знову все перемішуємо.
Курагу миємо, нарізаємо на дрібні шматочки і додаємо в тісто.
Мандарини чистимо, частину з них нарізаємо кільцями і кладемо на дно форми для запікання (форму застеляю селіконізованим пергаментом і змащую вершковим маслом) а решту розбираємо на часточки, ріжемо на 2 частини і додаємо в тісто.
Тепер тісто виливаємо у форму і випікаємо при 180 градусах приблизно 40 хвилин.
Готовий кекс дістаємо, перевертаємо, знімаємо пергамент, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
СКЛАДОВІ:
- Яйце-6шт.
- Цукор-6ст.л.
- Сіль-1/3ч.л.
- Ванілін-1гр.
- Сода-1ч.л.(погасити оцтом)
- Вершкове масло-100гр.(розтопити)
- Борошно-6ст.л. З гіркою.
- Курага-150гр.
- Мандарини-6-7шт.(залежить від розміру)
- Цукрова пудра для посипання кексу
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Яйця збиваємо із сіллю та цукром.
Додаємо ванілін, соду гашену оцтом, розтоплене вершкове масло і все перемішуємо.
Тепер додаємо муку|борошно| і знову все перемішуємо.
Курагу миємо, нарізаємо на дрібні шматочки і додаємо в тісто.
Мандарини чистимо, частину з них нарізаємо кільцями і кладемо на дно форми для запікання (форму застеляю селіконізованим пергаментом і змащую вершковим маслом) а решту розбираємо на часточки, ріжемо на 2 частини і додаємо в тісто.
Тепер тісто виливаємо у форму і випікаємо при 180 градусах приблизно 40 хвилин.
Готовий кекс дістаємо, перевертаємо, знімаємо пергамент, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 1536Інші статті рубрики:
На Рівненщині відкрили новий навчально-практичний центр
У Рівненському професійному коледжі автомобільно-механічних технологій відкрили сучасний центр обробки металу.
переглядів: 160
У Рівненському ліцеї №8 відновили очне навчання
З 22 січня у Рівненському ліцеї №8 відновлюється очне навчання.
переглядів: 157
Свята та іменини: День Соборності України
22 січня 2025 року — середа. 1064-й день війни в Україні.
переглядів: 175
Як уникнути небезпеки переохолодження та зберегти здоров’я взимку
У зимовий період зростає ризик переохолодження та обмороження, які становлять серйозну загрозу здоров’ю і життю.
переглядів: 232
У Львові врятували маленьку мешканку Рівненщини із рідкісним діагнозом
Спеціалісти Дитячої лікарні Святого Миколая, що входить до складу Першого медобʼєднання Львова, успішно провели складну операцію з порятунку дівчинки з рідкісним діагнозом, який зустрічається лише в одного новонародженого на 25 тисяч.
переглядів: 267