Ми у Facebook
11.12.2022, 16:30

Рецепт різдвяного кексу: готуємося до свят заздалегідь

Ви обов'язково повинні його приготувати! Такої смакоти ви ще не їли! Ніжний, що тане в роті, з нотками коньяку, родзинок та цукатів!
Нам знадобиться:

Борошно 200 гр
Слив.масло 160 гр (м'яке)
Цукор 130 гр
Ванілін ( щіпка)
Яйця 3 шт( кімнатної температури)
Молоко 3ст.
Розпушувач 2 ч. л.
Сухофрукти, замочені в коньяку 200 мл.
Цедра лимону

Розігріваємо духовку до 200 градусів. М'яку олію збиваємо з цукром та ваніліном 5 хв. Додаємо яйця, тепле молоко, лимонну цедру та збиваємо.
Борошно змішати з розпушувачем, просіяти. Додаємо в тісто і перемішуємо лопаткою.
Форму застеляємо пергаментом, якщо потрібно, у мене силіконова форма.
Випікаємо під фольгою 170 градусів.
Знімаємо фольгу і печемо до рум'яної скоринки та сухої зубочистки.
Кекс остудити.

Прикрасити глазур'ю.
Змішати цукрову пудру з кип'яченою водою до потрібної консистенції, наносимо на кекс, що остигнув

Кекс готовий!
Заваріть собі смачний чай та увімкніть улюблений фільм!
Смачного!





На правах реклами