Ми у Facebook
18.12.2022, 18:10

Рецепт шоколадних солодощів до дня Святого Миколая

День Святого Миколая — чарівний час подарунків та солодощів. Вранці 19 грудня діти заглядають під подушку, в надії відшукати там заповітний сюрприз.
За офіційною легендою, Микола Чудотворець обов’язково приносить подарунок дітям, якщо ті були слухняними цілий рік. Найпопулярніші дари в цей день — іграшки, книги, цукерки, тістечка і фрукти.

До Дня святого Миколая батьки разом зісвоїми дітками традиційно печуть «миколайчики» — смачне і ароматне печиво.

Миколайчики з шоколаду:

маргарин — 150 г;
борошно — 600 г;
сода — 1 ч.л;
цукор — 200 г;
яйце — 2 шт;
яєчний жовток — 1 шт;
рідкий мед — 150 г,;
какао-порошок — 3 ст.л;
рослинна олія.

Просіяне борошно змішайте з розм’якшеним маргарином. Додайте цукор, яйця, соду, мед і какао. Замісіть тісто і поставте його в холодильник на 3 години. Потім дістаньте тісто і розкачайте товщиною 5 мм. Після цього виріжте формочки з тіста і викладіть на змащений олією пергаментний папір. Зверху змастіть печиво жовтком і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10−15 хвилин. Прикрасьте різнобарвною глазур’ю або розтопленим на водяній бані шоколадом.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ