Ми у Facebook
20.12.2022, 15:10

Болгарський перець маринований з часником: готуємо на зиму

Хоч сто банок закатайте, все одно мало! Ось настільки смачні перці виходять за цим рецептом. Збережіть собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Болгарський перець – 2 кг
Часник - 10 зубчиків
Оцет (9%) – 100 мл
Цукор - 100 г
Сіль – 20 г
Перець гострий стручковий – 2 шт. / (за смаком)
Рослинна олія - 0.5 склянки

Приготування:

1. Болгарський перець миємо під чистою проточною водою і обсушуємо. Часник очищаємо від лушпиння та ополіскуємо. Кожен перчик проколюємо з усіх боків вилкою.
2. Обсмажуємо кожен перець з усіх боків до появи рум'яної апетитної скоринки на розпеченій сковороді.
3. Часник та перець чилі з невеликою кількістю води (2-3 ст.л.) пропускаємо через блендер. Додаємо цукор та сіль, перемішуємо та залишаємо на кілька хвилин. Потім додаємо оцет і знову перемішуємо.
4. Кожен перчик обмочуємо з усіх боків у маринаді і щільно укладаємо у харчовий контейнер. Накриваємо кришкою та відправляємо в холодильник настоюватися.

Першу пробу можна знімати вже за добу.
Приємного вам апетиту!





На правах реклами