Ми у Facebook
20.12.2022, 16:22

За сприяння Третяка у Рівному відкрився найбільший Пункт Незламності

Тривалий час рівнян цікавило те, що ж має бути на площі Перемоги у Рівному. Адже там споруджували великий намет, якого у місті ще не було. Виявилося, що це Пункт незламності, але встановили його іспанські благодійники. Ми побували в цьому наметі, щоб побачити деталі.
«Пункт незламності» на площі Перемоги у Рівному працює трохи більше тижня у тестовому режимі. Опікується ним іспанська організація «Remar S.O.S». Саме їх ще в липні місяці до нашого міста запросив міський голова Рівного Олександр Третяк та допоміг у його облаштуванні. Прогнозуючи, що для міста зима буде складною, мер попросив підтримки в іспанських доброчинців.





- Спочатку наша організація займалася тим, що ми встановлювали намети на кордоні з Польщею та допомагали біженцям з України. А далі, враховуючи те, що війна триває ми вирішили розширити нашу роботу, - розповідає Джошуа Хіменез Кастілло Андрес, координатор «Remar S.O.S». - У липні мені зателефонував мер Рівного Олександр Третяк, з яким у нас давні дружні стосунки, з проханням допомогти Рівному та облаштувати пункт обігріву. Ми знаємо, що зима буде важкою для українських міст. Тому ми встановили цей намет, де можна отримати одяг, їжу, зігрітися, отримати медичну допомогу. Зараз намет працює по 10 годин в день, а за потреби ми готові працювати цілодобово.



Намет почали встановлювати ще наприкінці вересня. В процесі було прийнято рішення зробити додаткове утеплення, додаткову ізоляцію, щоб він був максимально теплим та комфортним для рівнян.



- Я щиро вдячний друзям та партнерам з «Remar S.O.S» за надану нам допомогу. Разом ми вже проводили не одну акцію. Тепер же завдяки підтримці наших іспанських партнерів у Рівному працює найбільший у нашому місті пункт незламності, - говорить міський голова Рівного Олександр Третяк. - Тут є постійне безперебійне живлення, інтернет, дитячий куточок. При потребі можна отримати медичну допомогу чи теплий одяг. Крім того, щодня до весни чи не в щоденному режимі тут видаватимуть гаряче харчування для тих ВПО, а також інших категорій, які зараз формує Департамент соціальної політики.

З міського бюджету на облаштування цього пункту незламності не виділялося коштів. Місто лиш забезпечує Пункт безперебійним інтернетом та електроживленням. Решту витрат взяли на себе волонтери.





На правах реклами