Ми у Facebook
23.12.2022, 09:58

Муніципали Рівного штрафуватимуть за незаконне паркування

Інспектори муніципальної варти штрафуватимуть порушників паркування у Рівному. "Листи щастя" порушники можуть знайти на лобовому склі свого авто, якщо припаркуються у недозволеному місці.
Відтепер інспектори відділу контролю за паркуванням Департаменту муніципальної варти Рівненської міської ради мають технічну можливість штрафувати порушників паркування у місті.

Процес притягнення до адміністративної відповідальності водіїв-порушників ПДР в частині зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів відбувається у кілька етапів.

1. Інспектор варти, перебуваючи на маршруті, фіксує правопорушення згідно з ПДР та адмінкодексом. Щоб переконатись, зщо водій здійснив стоянку, а не зупинку - перебуває більше 5 хвилин на місці фіксації порушення. За чей час він фіксує деталі правопорушення (відстані для проходу пішоходів і так далі).

2. Далі експерт робить фото, фіксує марку та модель авто та частину кодексу чи статті у якій скоєно правопорушення. На підставі цього розмфр штрафу буде коливатись від 340 до 680 гривень.

3. Далі експерт друкує паперове повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності і лишає його на лобовому склі автомобіля, що здійснив порушення і ще раз фіксує це на фото.

До слова, оплатити штраф можна в додатку "Рівне. Сервіси" за отриманою постановою про притягнення до адміністративної відповідальності.





На правах реклами