Ми у Facebook
24.12.2022, 15:30

Топ-3 рецепти сала, що з’їдається за п’ять хвилин

Неймовірно смачне!

Сало в лушпинні цибулі



Інгредієнти:
Сало – 1 кг
Часник – 5 зубчиків
Вода – 1 л
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 8 ст. л.
Лавровий лист – 3 шт.
Запашний перець горошком – 5 шт.
Цибулева лушпиння - 1 ст.
Приправи – до смаку

Приготування:
1. Воду наливаємо в каструлю, додаємо лушпиння цибулі, спеції і приправи.
2. Доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин на слабкому вогні. Потім опускаємо у воду сало і варимо ще 15-20 хвилин. Знімаємо з вогню, притискаємо пресом і залишаємо сало в маринаді на 12 годин.
3. Дістаємо сало з каструлі, обсушуємо паперовим рушником, натираємо приправами та часником.
4. Загортаємо сало в марлю або папір, залишаємо на 3 години на столі, потім забираємо в холодильник на зберігання.

Сало в розсолі з часником



Інгредієнти:
Сало – 1 кг
Часник – 1 головка
Вода – 2,5 ст.
Сіль – 4 ст. л.
Лавровий лист – 3 шт.
Спеції – за смаком

Приготування:
1. Сало нарізаємо шматочками завтовшки не більше 5 см. Натираємо часником.
2. Кип'ятимо воду, солимо і перемішуємо до розчинення солі. Знімаємо з вогню та остуджуємо до 22 градусів.
3. Стерилізуємо 2-літрову банку. Кладемо в неї сало вертикально, заповнюючи місце, що залишилося часником, лавровим листом і спеціями.
4. Заливаємо у банку розсіл і закриваємо. На наступні 4-5 годин залишаємо банку в приміщенні за температури 22 градуси. Потім ставимо банку в холодильник на 3-4 дні.

Сало із сіллю



Інгредієнти:
Сало – 1 кг
Часник – 1 головка
Сіль – 8 ст. л.
Чорний перець мелений – 1 ст. л.

Приготування:
1. Розрізаємо шматок сала на кілька рівних частин. Натираємо з усіх боків сіллю та перцем.
2. Часник очищаємо і кожен зубчик розрізаємо вздовж навпіл.
3. Сало обкладаємо часником з усіх боків, загортаємо в марлю та відправляємо у холодильник на кілька днів.

Сало готове! Смачного!





На правах реклами