Ми у Facebook
28.12.2022, 10:58

Догляд за вазонами взимку: Що робити, якщо ґрунт покрився цвіллю

Фото ілюстративне

Домашні рослини потрібно доглядати повсякчас, важливі не лише полив та добрива, але й турбота про ґрунт, у якому вони зростають.
Як тільки з’явились перші ознаки хвороби, потрібно почати боротьбу з цвіллю негайно. Біла цвіль відразу проникає глибоко в землю. Зніміть шар ґрунту зверху та полийте слабким розчином марганцівки. Потрусіть свіжою землею, в яку додайте активоване вугілля, а зверху шар піску. Потім полийте кімнатні рослини Фітоспорином-М.

Найефективніший спосіб позбутися цвілі – це пересадити рослину в інший горщик з повною заміною ґрунту. Періодично поливайте рослини Фітоспорином-М, він не тільки захистить рослини від цвілі та різних грибкових захворювань, а й підживить їх.

Поливати потрібно за потребою, коли ґрунт підсохне та регулярно розпушуйте його. Профілактика від появи цвілі. В горщиках повинні бути дренажні отвори, щоб зайва вода сходила. Землю для посадки рослин готуйте з додаванням триходерміну чи деревного вугілля. Верхній шар над ґрунтом вкладайте керамзитом або піском.

Рада-порада:

- частіше розпушуйте ґрунт у вазонах, особливо восени.
- додайте до свіжого ґрунту подрібнений сфагнум і таблетки активованого вугілля.
- полийте землю розчином фундазолу (2 г на 1 літр води).
- розвиток і розмноження дрімаючих спор грибка допоможе попередити сік лимона (1 ч. ложка на склянку води).
- поливайте свої квіти розчином марганцю 1-2 рази на місяць.






На правах реклами