Ми у Facebook
29.12.2022, 19:20

Топ-6 ефективних стимуляторів росту рослин

Сезон розсади на носі, настав час вибирати стимулятори росту, які допоможуть виростити здорову і міцну розсаду! Ми підготували для вас топ найефективніших стимуляторів зростання! Зберігайте собі, користуйтеся та діліться з друзями-садівниками!

Народні засоби



Картопляний сік.
Заморожуємо очищену картоплю, потім розморожуємо та видавлюємо сік. Замочуємо насіння в соку перед посадкою на 7-8 годин. Томати – до 12 годин.

Настій золи з лушпинням цибулі.
Жменю лушпиння цибулі заливаємо водою (500 мл) і додаємо золу (1 ч. л.), наполягаємо 3 дні. Замочуємо насіння у настої 2-4 години. Підійде для передпосівної обробки та для розсади. Для розсади настій розбавляємо водою (1:1).

Сік алое.
Алое тримаємо в холодильнику кілька тижнів. Ломаємо, (не ріжемо!) на шматочки, віджимаємо сік і розбавляємо водою (1:1). Замочуємо насіння на 4-6 годин. Сік алое не підійде для перцю, цибулі та селери.

Готові препарати



Лігногумат калійний, Гумінове добриво. Допомагає потрібним елементам із ґрунту (залізу, міді, цинку, фосфору) перейти у відповідну для рослин форму. Вбирає токсини із землі та знижує наслідки надлишку мінеральних добрив.

«Мівал-Агро»
Діє за рахунок силатрану, кремнієвої сполуки. Кремній не дає воді перетворюватися на лід при морозах і випаровуватися від спеки, тому радимо використовувати цей препарат при екстремальних температурах.

«Епін-екстра»
Містить епібрассинолід - замінник рослинного гормону, який впливає на зростання клітин. Допомагає поживним речовинам швидше проникати в рослину, сприяє виробленню власних гормонів.





На правах реклами