Ми у Facebook
31.12.2022, 18:00

Чізкейк з грейпфрутом без випікання: найкраще рішення для святкового столу

Такий десерт прикрасить будь-який новорічний стіл.
Інгредієнти:
500 г кисломолочного сиру 9%
200 мл натурального несолодкого йогурту 
150 г цукру 
10 г гранульованого желатину 
50 мл води 
250 г вівсяного печива 
100 г вершкового масла 82,5%

Для оздоблення (за бажанням):
1 грейпфрут (або апельсин)
2 ст. л. цукру
20 г вершкового масла 82,5%
сік половини лимона
20-30 г чорного шоколаду

Приготування:

Спершу залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і відставте на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього розчиніть його на паровій бані, постійно помішуючи вінчиком або ложкою. Відставте миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню. 

Далі подрібніть 250 г вівсяного печива в крихту. Можна використовувати блендер або скористатися качалкою. Для цього на пергаментний папір викладіть печиво, зверху накрийте таким же шматком пергаменту та "розкачуйте" печиво качалкою.  

Розтопіть 100 г вершкового масла 82,5% та змішайте в мисці з крихтою печива. Добре перемішайте суміш до однорідного стану. 

Викладіть пластичну масу в розбірну форму діаметром 20 см. Добре утрамбуйте склянкою та поставте в холодильник для застигання щонайменше на 30 хвилин.

Тим часом перетріть через сито 500 г кисломолочного сиру 9% чи перебийте занурювальним блендером. Додайте 200 мл несолодкого йогурту та 150 г цукру. 

Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або ложкою, після чого перекладіть в сирну масу желатин і перемішайте. 

Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання щонайменше на 2 години.

Оздоблення десерту
Якщо ви маєте час, бажання і натхнення, можете прикрасити чізкейк грейпфрутом (або апельсином).

Для цього необхідно:
добре помити та нарізати грейпфрут/апельсин кружальцями;
розтопити на сковорідці 20 г вершкового масла 82,5%;
коли масло трохи розтопиться, вичавте туди сік половини лимона;
додайте в сковорідку 2 ст. л. цукру, після чого зменште вогонь і дочекайтеся, поки цукор розтане;
викладіть на сковорідку кружечки грейпфрута і тушкуйте 5-7 хвилин, поки фрукт не карамелізується, періодично перевертаючи з боку на бік щипчиками або виделкою.
Наостанок викладіть на тарілку кружальця грейпфрута/апельсина, щоб вони повністю охололи. Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чізкейк і за бажанням посипте чорним шоколадом, нарізаним на смужки як на фото.





На правах реклами