Чізкейк з грейпфрутом без випікання: найкраще рішення для святкового столу
500 г кисломолочного сиру 9%
200 мл натурального несолодкого йогурту
150 г цукру
10 г гранульованого желатину
50 мл води
250 г вівсяного печива
100 г вершкового масла 82,5%
Для оздоблення (за бажанням):
1 грейпфрут (або апельсин)
2 ст. л. цукру
20 г вершкового масла 82,5%
сік половини лимона
20-30 г чорного шоколаду
Приготування:
Спершу залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і відставте на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього розчиніть його на паровій бані, постійно помішуючи вінчиком або ложкою. Відставте миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню.
Далі подрібніть 250 г вівсяного печива в крихту. Можна використовувати блендер або скористатися качалкою. Для цього на пергаментний папір викладіть печиво, зверху накрийте таким же шматком пергаменту та "розкачуйте" печиво качалкою.
Розтопіть 100 г вершкового масла 82,5% та змішайте в мисці з крихтою печива. Добре перемішайте суміш до однорідного стану.
Викладіть пластичну масу в розбірну форму діаметром 20 см. Добре утрамбуйте склянкою та поставте в холодильник для застигання щонайменше на 30 хвилин.
Тим часом перетріть через сито 500 г кисломолочного сиру 9% чи перебийте занурювальним блендером. Додайте 200 мл несолодкого йогурту та 150 г цукру.
Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або ложкою, після чого перекладіть в сирну масу желатин і перемішайте.
Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання щонайменше на 2 години.
Оздоблення десерту
Якщо ви маєте час, бажання і натхнення, можете прикрасити чізкейк грейпфрутом (або апельсином).
Для цього необхідно:
добре помити та нарізати грейпфрут/апельсин кружальцями;
розтопити на сковорідці 20 г вершкового масла 82,5%;
коли масло трохи розтопиться, вичавте туди сік половини лимона;
додайте в сковорідку 2 ст. л. цукру, після чого зменште вогонь і дочекайтеся, поки цукор розтане;
викладіть на сковорідку кружечки грейпфрута і тушкуйте 5-7 хвилин, поки фрукт не карамелізується, періодично перевертаючи з боку на бік щипчиками або виделкою.
Наостанок викладіть на тарілку кружальця грейпфрута/апельсина, щоб вони повністю охололи. Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чізкейк і за бажанням посипте чорним шоколадом, нарізаним на смужки як на фото.
готуємо вдома, грейпфрутовий десерт, чізкейк, рецепт десерту
Тимко III віщує ранню весну у 2025 році
Незважаючи на складні часи, традиція святкування Дня бабака на Харківщині продовжується. Хоч цього року через безпекову ситуацію віщування Тимка III відбувалося дистанційно, але наш знаменитий бабак все одно поділився прогнозом.
переглядів: 139
Відомий рівнянин Чоткий Паца розповів про війну
Рівнянин Іван Мартинов спочатку був активним учасником Революції Гідності, а потім військовим на російсько-українській війні – ще від часів АТО.
переглядів: 231
У Рівному відкриється персональна фотовиставка Дежа Брют
За кілька днів уже можна буде подивитися особливу фотовиставку, що освітлює глибинні аспекти людської природи. Дежа Брют, відома рівненська мисткиня, презентує свою нову експозицію "Світло і тінь: фокус на людині".
переглядів: 235
Короткі й красиві вітання зі Стрітенням 2025
Сьогодні, 2 лютого, відзначають важливе християнське свято - Стрітення Господнє, яке є одним з дванадцяти найбільших церковних свят, що символізує зустріч людства з Христом.
переглядів: 423
Сьогодні день укулеле та бабака
Дізнайтеся, які ще свята відзначають сьогодні, 2 лютого.
переглядів: 199