Чізкейк з грейпфрутом без випікання: найкраще рішення для святкового столу
500 г кисломолочного сиру 9%
200 мл натурального несолодкого йогурту
150 г цукру
10 г гранульованого желатину
50 мл води
250 г вівсяного печива
100 г вершкового масла 82,5%
Для оздоблення (за бажанням):
1 грейпфрут (або апельсин)
2 ст. л. цукру
20 г вершкового масла 82,5%
сік половини лимона
20-30 г чорного шоколаду
Приготування:
Спершу залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і відставте на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього розчиніть його на паровій бані, постійно помішуючи вінчиком або ложкою. Відставте миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню.
Далі подрібніть 250 г вівсяного печива в крихту. Можна використовувати блендер або скористатися качалкою. Для цього на пергаментний папір викладіть печиво, зверху накрийте таким же шматком пергаменту та "розкачуйте" печиво качалкою.
Розтопіть 100 г вершкового масла 82,5% та змішайте в мисці з крихтою печива. Добре перемішайте суміш до однорідного стану.
Викладіть пластичну масу в розбірну форму діаметром 20 см. Добре утрамбуйте склянкою та поставте в холодильник для застигання щонайменше на 30 хвилин.
Тим часом перетріть через сито 500 г кисломолочного сиру 9% чи перебийте занурювальним блендером. Додайте 200 мл несолодкого йогурту та 150 г цукру.
Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або ложкою, після чого перекладіть в сирну масу желатин і перемішайте.
Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання щонайменше на 2 години.
Оздоблення десерту
Якщо ви маєте час, бажання і натхнення, можете прикрасити чізкейк грейпфрутом (або апельсином).
Для цього необхідно:
добре помити та нарізати грейпфрут/апельсин кружальцями;
розтопити на сковорідці 20 г вершкового масла 82,5%;
коли масло трохи розтопиться, вичавте туди сік половини лимона;
додайте в сковорідку 2 ст. л. цукру, після чого зменште вогонь і дочекайтеся, поки цукор розтане;
викладіть на сковорідку кружечки грейпфрута і тушкуйте 5-7 хвилин, поки фрукт не карамелізується, періодично перевертаючи з боку на бік щипчиками або виделкою.
Наостанок викладіть на тарілку кружальця грейпфрута/апельсина, щоб вони повністю охололи. Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чізкейк і за бажанням посипте чорним шоколадом, нарізаним на смужки як на фото.
готуємо вдома, грейпфрутовий десерт, чізкейк, рецепт десерту
Як встановлюватимуть інвалідність у 2025 році
Із початком наступного, 2025 року, документи для людей з безстроковим статусом інвалідності залишатимуться чинними.
переглядів: 277
Сьогодні почався Різдвяний піст: Яке його значення
Сьогодні, 15 листопада, стартував останній багатоденний піст 2024 року, який триватиме сорок днів – до 24 грудня, завершуючись у Святвечір. Цей період називається Різдвяним постом, адже його головна мета – духовна підготовка до великого свята Різдва Христового.
переглядів: 252
У Рівне прийшли баскетбольні дні
Місто зустрічає бабл Суперліги Favbet з баскетболу в Рівному
переглядів: 311
У Рівному виступить відомий британський диригент
Виступатиме Стівен Еллері та академічний камерний оркестр Рівненської обласної філармонії. Цей диригент у 1989 році виступав у Берліні у день відзначення падіння Берлінського муру, і вже 19 листопада концерт "Печаті ночі" за його участю відбудеться у Органному залі
переглядів: 282
Василь Вірастюк провів тренування у Рівному
Відомий український стронгмен Василь Вірастюк, дворазовий володар титулу "Найсильніша людина планети", нещодавно тренувався у Спортивному простірі "Сила" у Рівному.
переглядів: 533