01.01.2023, 18:00
Проста вечеря: готуємо макарони у сирному соусі
Для приготування цієї страви вам знадобиться всього 30 хвилин. Ви можете бути впевнені, що такі макарони полюбить вся ваша сім'я.
Інгредієнти для 4 порцій:
Макарони – 300 гр.
Масло вершкове – 50 гр.
Сир твердий – 200-400 гр. ( за смаком ).
Борошно – 60 гр.
Молоко – 450 мл.
Часник мелений – 1 ч.л.
Сіль – за смаком.
Паприка – 1 ч.л.
Вода – 3 л.
Процес приготування:
1. У каструлі закип’ятіть три літри чистої води і розчиніть в ній ложку солі. У окріп пересипте улюблені макарони і відваріть до готовності.
2. Поки макарони варяться, в сотейнику розтопіть шматочок вершкового масла.
3. У гаряче масло насипте пшеничне борошно і вінчиком активно перемішайте, щоб воно ввібрало все масло.
4. Обсмажуйте борошно на невеликому вогні і до легкого кремового кольору.
5. Тонким струменем і при одночасному перемішуванні налийте до борошна молоко.
6. Коли соус придбає потрібну густу текстуру, вогонь вимкніть. У соус насипте часник з паприкою і ще раз перемішайте.
7. Шматок твердого сиру, а його кількість виберіть за своїм смаком, подрібніть на великій терці.
8. Натертий сир перекладіть в гарячий соус і ще раз добре перемішайте. Якщо соус вийшов дуже густим, додайте трохи окропу або молока.
9. Відварені макарони відкиньте на друшляк, перекладіть в соус і ще раз перемішайте. Приготовані макарони з сиром розкладіть по тарілках і сервіруйте до вечері. Смачного!
Макарони – 300 гр.
Масло вершкове – 50 гр.
Сир твердий – 200-400 гр. ( за смаком ).
Борошно – 60 гр.
Молоко – 450 мл.
Часник мелений – 1 ч.л.
Сіль – за смаком.
Паприка – 1 ч.л.
Вода – 3 л.
Процес приготування:
1. У каструлі закип’ятіть три літри чистої води і розчиніть в ній ложку солі. У окріп пересипте улюблені макарони і відваріть до готовності.
2. Поки макарони варяться, в сотейнику розтопіть шматочок вершкового масла.
3. У гаряче масло насипте пшеничне борошно і вінчиком активно перемішайте, щоб воно ввібрало все масло.
4. Обсмажуйте борошно на невеликому вогні і до легкого кремового кольору.
5. Тонким струменем і при одночасному перемішуванні налийте до борошна молоко.
6. Коли соус придбає потрібну густу текстуру, вогонь вимкніть. У соус насипте часник з паприкою і ще раз перемішайте.
7. Шматок твердого сиру, а його кількість виберіть за своїм смаком, подрібніть на великій терці.
8. Натертий сир перекладіть в гарячий соус і ще раз добре перемішайте. Якщо соус вийшов дуже густим, додайте трохи окропу або молока.
9. Відварені макарони відкиньте на друшляк, перекладіть в соус і ще раз перемішайте. Приготовані макарони з сиром розкладіть по тарілках і сервіруйте до вечері. Смачного!
Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга НауменкоПереглядів: 3184Інші статті рубрики:
Уже цього тижня частина християн святкуватиме Великдень
Дізнайтеся усі дати цієї важливої для християн (і не тільки) події.
переглядів: 411
У Рівному відбудеться БЛАГОЯрмарок
Рівненська обласна філармонія долучається до ініціативи Святослава Кокоші й запрошують відвідати Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ у Органному залі!
переглядів: 408
У Рівному завершилися обласні змагання з шахів
Фінал Чемпіонату області з шахів проходив у приміщенні першої ДЮСШ Рівненської міської ради.
переглядів: 452
Сьогодні у Рівному буде лекція про історію фотографії
27 березня о 14:00 у Рівненській обласній універсальній бібліотеці запланована подвійна лекція про історію фотографії у Рівному.
переглядів: 385
День святої Матрони: що потрібно знати про цей день
27 березня - День нефролога та пам'ять святої Матрони в церковному календарі. До Нового року залишилося 279 днів. Це також 763-й день війни в Україні.
переглядів: 422