Ми у Facebook
08.01.2023, 10:00

В Україні оновили правила військового обліку жінок

«Сьогодні не має мобілізації жінок» - заявила замміністра оборони України Ганна Маляр.
«Сьогодні не має мобілізації жінок. І як раз зміни, які стосуються спрощення системи обліку торкаються і питання жінок. До 2026 року навіть та єдина спеціальність — медична, яка може підлягати мобілізації, немає обов'язкової постановки на облік. Всі інші професії тільки в добровільному порядку. На сьогодні ті жінки, які перебувають на передньому краї, а близько 5 тисяч жінок, знаходяться за їхньою згодою».

Про це розповіла Ганна Маляр, замміністра оборони України.

Нагадаємо, що уряд затвердив новий порядок організації та ведення військового обліку: зміни торкнуться жінок та військовозобов'язаних за кордоном.

Постанова уряду №1487 від 30 грудня затверджує новий Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів та визнає такими, що втратили чинність, деякі попередні постанови КМУ у сфері військового обліку.

Зокрема, нові правила військового обліку покликані забезпечити більш ретельний контроль над взяттям на облік, діджиталізацію багатьох процесів, обмін даними між різними органами влади, реєстрами та працедавцями військовозобов'язаних громадян.






На правах реклами