Ми у Facebook
13.01.2023, 18:20

Шоколадний рулет із горішками, який ніколи не тріскається

Дуже смачний, вологий, еластичний, з інтенсивним шоколадним смаком, на смак схожий на брауні.
Його можна змастити будь-яким джемом або загорнути будь-який крем та рулет до чаю готовий!
Він добрий як на святковий стіл, так і для повсякденного меню!
Шоколадний рулет
Тісто:

4 середні яйця
100 гр. цукру
90 гр. борошна
20 гр. какао-порошку (2 ст.л.)
3 ст.л води
0,5 ч.л. розпушувача (за жовт.)
Дрібка солі, ваніль

Для сиропу:
40 гр цукру
50 гр води

Для крему:
200 гр. вершків 33-35%
200 гр. сирного сиру
100 гр. цукрової пудри

У мисці збиваємо яйця, додаємо щіпку солі, потім додаємо ванільний цукор (або ванілін), цукор, добре збиваємо за допомогою міксера, 10 -12 хвилин, до утворення стійкої піни.

Щоб рулет вийшов еластичним і не ламався, додаємо воду, і добре перемішуємо віночком

В іншій мисці просіюємо сухі інгредієнти: какао, муки та розпушувача. все перемішуємо, щоб усі інгредієнти добре об'єдналися

У 3 прийоми вводимо сухі інгредієнти. Знову акуратно перемішуємо.

Тісто виливаємо на застелений пергаментом лист, і рівномірно розподіляємо

Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці близько 10-12 хвилин (не перетримуйте і не пересушуйте бісквітний корж, готовність перевіряємо зубочисткою або чіпаємо поверхню пальцем, щоб тісто не ліпло, орієнтуйтесь на свою духовку)

Готовий бісквіт виймаємо з духовки, даємо готовому бісквіту постояти 2 хв і відокремлюємо папір від краю бісквіту, поки він гарячий, і залишаємо бісквітний корж остигати.

Готуємо сироп для просочення бісквіту. Змішуємо в сотейнику цукор та воду. Ставимо сотейник на плиту і доводимо до кипіння, знімаємо з плити і даємо охолонути.

Остиглий бісквіт перевертаємо на чистий аркуш пергаментного паперу і акуратно знімаємо папір. Просочуємо бісквітний корж сиропом по всій поверхні. Викладаємо крем.

Для крему:
Всі інгредієнти відправляємо в миску і починаємо збивати 3-4 хв.

За допомогою паперу згортаємо бісквіт із кремом у рулет. Забираємо рулет у холодильник на 1 годину для стабілізації крему.

Прикрашаємо рулет кремом і посипаємо горішками
Ну от і все, милі хазяйки, наш смачний шоколадний рулет з горішками готовий.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ