Ми у Facebook
18.01.2023, 10:04

Гвинтокрил у Броварах зачепив дитячий садок і впав біля багатоповерхівки

У Броварах на Київщині поблизу дитячого садка впав гвинтокрил, спалахнула пожежа. Людей евакуюють, повідомила речниця поліції Київщини Прянішнікова. Загинуло керівництво МВС.
Внаслідок падіння гвинтокрила є постраждалі. Усіх дітей та співробітників дитсадка евакуювали, повідомив голова Київської ОВА Дмитро Кулеба. На місці працюють екстрені служби.

Речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат повідомив, що гвинтокрил, який впав в Броварах призначений для потреб ДСНС. Два пілоти загинули.

Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС. Загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його заступник Євгеній Єнін та держсекретар МВС Юрій Лубкович.

Всього наразі відомо про 16 загиблих, з них 2 дітей. 9 людей перебували на борту гвинтокрила.

22 потерпілих перебувають в лікарні, з яких 10 дітей.

На місці працюють всі профільні та спеціалізовані служби. Триває огляд місця події.

UPD. Згідно з попередньою версією слідства, причиною авіакатастрофи в Броварах стала помилка пілота. Гвинтокрил летів у тумані і зачепив дах будинку. Можливо – того ж дитячого садка.

Всього наразі відомо про 18 загиблих, з них 2 дітей. З них 9 перебували на борту гвинтокрила.

22 потерпілих перебувають в лікарні, з яких 10 дітей.

«Комісія розслідуватиме причини. Це не буде 1-2 дні, тому що дослідження авіакатастрофи займає деякий час. Думаю, буде створено державну комісію, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці. Вони досліджують причини того, що сталося, і які фактори впливали на те, що вертоліт упав», – речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Розглядаються три основні версії причин аварії:

▪️ диверсія;
▪️ несправність техніки;
▪️ порушення правил безпеки.

За словами радника МВС Антона Геращенка, докладну причину трагедії встановлять слідчі.

«ОГО» буде стежитиме за розвитком подій.

















На правах реклами