Ми у Facebook
18.01.2023, 15:10

Топ-3 маринадів для курки: врятують кожну господиню

Збережіть рецепти собі і обов'язково спробуйте!

1. Медово-гірчичний маринад



Інгредієнти:
Рідкий мед – 150 г
Зернова гірчиця – 100 г
Лимон – 1 шт.
Рослинна олія – 2 ст. ложки
Часник - 5-7 зубчиків
Кріп - 1 пучок
Петрушка - 1 пучок
Сіль за смаком

Приготування:
1. Знімаємо цедру з лимона та нарізаємо її тонкими смужками. Сік лимона видавлюємо і змішуємо з гірчицею, медом, олією, дрібно нарубаним часником, зеленню та цедрою. Ретельно перемішуємо.
2. Маринуємо курку 3-6 годин. Випікаємо разом із лимонними скоринками.
3. Під час приготування періодично змащуємо курку залишками маринаду. Солимо на самому кінці.

2. Йогуртовий маринад



Інгредієнти:
Натуральний йогурт – 1 ст. натурального йогурту (можна замінити кефіром або навіть ряжанкою)
Лимонний сік – 1 ст. ложка
Каррі - 1 ч. ложка
Куркума – 1 ч. ложка
Кардамон – 1 ч. ложка
Сіль за смаком

Приготування:
1. Змішуємо всі інгредієнти в однорідну масу та маринуємо курку.
2. Тримаємо м'ясо у маринаді всю ніч.
3. Запікаємо. Солимо в кінці приготування або перед подачею.

3. Апельсиновий маринад



Інгредієнти:
Мед - 100 г
Апельсин – 3 шт.
Рослинна олія – 2 ст. ложки
Каррі - 2 ч. ложки
Червоний мелений перець – до смаку
Сіль за смаком

Приготування:
1. Витискаємо сік двох апельсинів, третій нарізаємо тонкими кружальцями.
2. Курку поливаємо апельсиновим соком і залишаємо на 15-20 хвилин.
3. З'єднуємо мед, олію, каррі, перець. Перемішуємо все в однорідну масу.
4. Маринуємо курку 2-4 години.
5. Укладаємо птаха у форму. Зверху викладаємо кружальця апельсина, ще раз змащуємо маринадом і запікаємо до готовності. Солимо перед вживанням.

Рецепти інших маринадів дивіться в каруселі 👉
Приємного вам апетиту!





На правах реклами