Ми у Facebook
22.01.2023, 22:21

Які ознаки вказують на ненадійність пункту обміну валют

Пункт обміну валют, як і більшість послуг та товарів, багато клієнтів шукають в інтернеті. Це дуже зручно, бо не виходячи з дому, можна порівняти курс в різних пунктах та умови обміну. Проте, в інтернеті є ризик зіткнутися з шахраями, які винаходять різні способи для обману. Є кілька ознак, які мають насторожити користувача.

1. Беззмістовна інформація на сайті


Дуже багато можна зрозуміти, подивившись на дизайн сторінки пункту обміну. Якщо ви бачите багато яскравих зображень та беззмістовної інформації замість грамотно продуманого розташування кнопок, то швидше за все, це так званий сайт-приманка.

2. Відсутність зв’язку з віртуальним оператором


На сайті має бути віртуальний консультант, зв'язавшись з яким відвідувач може дізнатися всю необхідну інформацію. Відрізнити людину-оператора від бота досить легко. Жива людина відповідатиме лише за темою, а бот часто видає нескладну відповідь, яка відповідає змісту питання.

3. Набагато вигідніший курс, ніж в інших обмінниках


Ще однією ознакою шахраїв є невідповідність онлайн-курсу та курсу в банківських установах. Похибки допускаються, але вони мають бути мінімальними. Сильні відмінності курсу на користь клієнта часто свідчать про обман. Це поширений психологічний прийом, розрахований на природну жадібність людини.

4. Велика кількість негативних відгуків на сторонніх ресурсах


Відгуки можуть дати уявлення про те, яке враження про пункт обміну склалося у тих, хто його вже відвідував. На самому сайті організації читати відгуки немає сенсу. Зазвичай, там розміщують лише слова подяки, написані працівниками фірми від імені клієнтів.

Щоб знайти реальні відгуки, варто пошукати їх на сторонніх ресурсах. Догодити всім неможливо, тому коментарі від незадоволених клієнтів можуть зустрічатися. Проте, якщо негативних відгуків більше, то це має насторожувати.

Щоб не стати жертвою шахраїв, варто вибирати перевірені пункти обміну валют. Жителі Києва, Львова, Тернополя, Бучі та деяких інших міст можуть скористатися послугами сервісу garant.money. Для зручності на сайті розміщений онлайн-калькулятор, який у режимі реального часу зробить перерахунок будь-якої валюти. Якщо курс клієнту сподобався, то він має можливість забронювати потрібну суму при необхідності.






На правах реклами