Ми у Facebook
29.01.2023, 15:10

Найсмачніші зелені помідори по-грузинськи: унікальний рецепт

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Зелені помідори - 1,2 кг
Петрушка - 1 великий пучок
Часник - 2 головки
Перець гострий – 1/2 шт.

Для розсолу:
Вода - 1 л
Сіль - 2 ст. л.

Приготування:
1. Промиваємо та обсушуємо помідори. Потім надрізаємо їх посередині, але не остаточно. Можна хрест-навхрест або зробити три надрізи впоперек.
2. Готуємо розсіл: на 1 л води беремо 2 ст. л. солі (не йодованої!), кип'ятимо та охолоджуємо.
3. Часник, зелень петрушки та гострий червоний перець дрібно нарізаємо. Все перемішуємо в окремій мисці.
4. Наповнюємо помідори гострою заправкою. Потім укладаємо в банку і заливаємо помідори остиглим розсолом повністю. Накриваємо тарілкою та ставимо вантаж.
5. Залишаємо на кухні на 3 дні для сквашування, а потім перекладаємо у прохолодне місце.

Остаточно сквасяться і будуть готові такі зелені помідори за 10 днів. Зберігати їх можна у підвалі чи холодильнику.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ