Ми у Facebook
04.02.2023, 13:00

Вкрала коня, гроші та пару тюків сіна: На Рівненщині дівчина накоїла лиха

Допомагала по господарству та обікрала пенсіонерку. Жителька Сарненського району поцупила заощадження у бабусі, якою опікувалась.
Поліцейські встановили, що до вказаного злочину причетна 24-річна жителька села Карасин, яка 22 січня ще й вкрала коня у односельця. За останнім фактом слідчі Сарненського РВП уже повідомили їй про підозру.

Учора, другого лютого, близько 10:50 до поліції надійшло повідомлення 67-річної жительки села Карасин, що у її 83-річної сусідки зникли кошти в сумі 18 000 гривень.

Поліцейські з’ясували, що потерпілій, яка через стан здоров’я обмежена в пересуванні, періодично допомагала по господарству 24-річна односельчанка. Після її останнього візиту, 30 січня, у пенсіонерки зникли заощадження, які лежали за шафою.



У ході проведення розшукових заходів правоохоронці встановили, що крадіжку скоїла 24-річна жителька Карасина. Сім тисяч гривень поліцейські вилучили за місцем її проживання, іншу частину крадених коштів жінка вже витратила. Відомо, що жінка уже не вперше потрапляє у поле зору правоохоронців цьогоріч. Так, увечері 22 січня, зловмисниця проникла у господарське приміщення 43-річного односельця та «позичила» коня: запрягла його у віз, на який завантажила ще й п’ять тюків сіна, та поїхала на прогулянку поза населеним пунктом. Оскільки було темно — підсвічувала сірниками, кидаючи згарки на підлогу.



А вже через деякий час, коли зловмисниця повернулася, побачила, що у хліві того ж господарства спалахнула пожежа, причиною якої стало потрапляння стороннього джерела.

За фактами крадіжок коштів, сіна та коня, вчинених в умовах воєнного стану, слідчі Сарненського РВП проводять досудові розслідування за частиною 4 статті 185 КК України. У одному кримінальному провадженні зловмисниці вже повідомили про підозру.

У скоєному жінка зізнається. Максимальне покарання, яке може загрожувати раніше не судимій 24-річній жительці села Карасин — до восьми років позбавлення волі.





На правах реклами