Ми у Facebook
09.02.2023, 08:12

Домашній зефір з малиною: секрети приготування

Домашній зефір ніжніший, смачніший і корисніший, ніж магазинний. Радимо спробувати!
Зберігайте рецепт собі та діліться з друзями!

Інгредієнти:
Цукор - 250 г
Білки яєчні (холодні) – 60 г
Агар-агар - 8 г
Вода – 120 мл

Для малинового пюре:
Малина - 500 г
Цукор - 210 г

Для посипання:
Цукрова пудра – 50 г

Приготування:
1. Готуємо пюре: у великий глибокий посуд вливаємо холодну воду і додаємо ягоди малини. Залишаємо на 1-2 хвилини. Перемішуємо руками.
2. Відкидаємо малину на друшляк, щоб стекла вся рідина. Оглядаємо ягоди та прибираємо зіпсовані плоди.
3. Для варіння пюре беремо товстостінний сотейник або каструлю. Викладаємо в каструлю промиту малину та подрібнюємо занурювальним блендером до однорідної маси. Ставимо на помірний вогонь і, помішуючи лопаткою, доводимо до кипіння. Уварюємо приблизно 2 рази.
4. Уварене малинове пюре переливаємо в сито з дрібними отворами, протираємо та зважуємо.
5. Потім переливаємо в сотейник і додаємо цукор. Ставимо на помірний вогонь. Помішуючи, прогріваємо до повного розчинення цукрових крупинок. Готове пюре остуджуємо до кімнатної температури і відправляємо в холодильник, щоб добре загустіло.
6. Для подальшого приготування беремо 200 г малинового пюре, переливаємо в глибоку чашу для збивання і додаємо холодні білки яєчні. Збиваємо до стійких щільних піків.
7. Готуємо сироп: у товстий сотейник насипаємо цукор та агар-агар, вливаємо воду і перемішуємо. Ставимо на помірний вогонь. Помішуючи, прогріваємо до закипання. Потім варимо до загусання (7-8 хвилин).
8. Даємо сиропу охолонути (4-5 хвилин). Потім тонким струмком вливаємо сироп в ягідну масу, продовжуючи збивати міксером. Після цього збиваємо ще 2-3 хвилини.
9. Поміщаємо масу кондитерський мішок. Застилаємо дошку пергаментом. Швидко вичавлюємо ягідну масу. Залишаємо за кімнатної температури на добу для підсушування.
10. Готові половинки присипаємо зверху цукровою пудрою та з'єднуємо між собою.





На правах реклами