Домашній зефір з малиною: секрети приготування
Інгредієнти:
Цукор - 250 г
Білки яєчні (холодні) – 60 г
Агар-агар - 8 г
Вода – 120 мл
Для малинового пюре:
Малина - 500 г
Цукор - 210 г
Для посипання:
Цукрова пудра – 50 г
Приготування:
1. Готуємо пюре: у великий глибокий посуд вливаємо холодну воду і додаємо ягоди малини. Залишаємо на 1-2 хвилини. Перемішуємо руками.
2. Відкидаємо малину на друшляк, щоб стекла вся рідина. Оглядаємо ягоди та прибираємо зіпсовані плоди.
3. Для варіння пюре беремо товстостінний сотейник або каструлю. Викладаємо в каструлю промиту малину та подрібнюємо занурювальним блендером до однорідної маси. Ставимо на помірний вогонь і, помішуючи лопаткою, доводимо до кипіння. Уварюємо приблизно 2 рази.
4. Уварене малинове пюре переливаємо в сито з дрібними отворами, протираємо та зважуємо.
5. Потім переливаємо в сотейник і додаємо цукор. Ставимо на помірний вогонь. Помішуючи, прогріваємо до повного розчинення цукрових крупинок. Готове пюре остуджуємо до кімнатної температури і відправляємо в холодильник, щоб добре загустіло.
6. Для подальшого приготування беремо 200 г малинового пюре, переливаємо в глибоку чашу для збивання і додаємо холодні білки яєчні. Збиваємо до стійких щільних піків.
7. Готуємо сироп: у товстий сотейник насипаємо цукор та агар-агар, вливаємо воду і перемішуємо. Ставимо на помірний вогонь. Помішуючи, прогріваємо до закипання. Потім варимо до загусання (7-8 хвилин).
8. Даємо сиропу охолонути (4-5 хвилин). Потім тонким струмком вливаємо сироп в ягідну масу, продовжуючи збивати міксером. Після цього збиваємо ще 2-3 хвилини.
9. Поміщаємо масу кондитерський мішок. Застилаємо дошку пергаментом. Швидко вичавлюємо ягідну масу. Залишаємо за кімнатної температури на добу для підсушування.
10. Готові половинки присипаємо зверху цукровою пудрою та з'єднуємо між собою.

Студентка РДГУ виборола перше місце у Всеукраїнській олімпіаді з психології

Антоніна Циріль, студентка Рівненського державного гуманітарного університету, здобула перемогу у Всеукраїнській олімпіаді з психології, залишивши позаду понад 30 учасників із різних університетів України.
переглядів: 138
На рівненській Лебединці відкриється ювілейний сезон фестивалю "Рівне.Літо.Музика"

У перший день літа рівнян та гостей міста запрошують на особливу подію просто неба — відкриття 10-го сезону улюбленого фестивалю "Рівне.Літо.Музика". Урочистий захід відбудеться 1 червня у затишному Парку Молоді (Лебединка).
переглядів: 659
Допомога ВПО з 1 червня: що буде з виплатами, житлом і субсидіями? Пояснення для рівнян

З 1 червня 2025 року Уряд продовжив дію виплат для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).
переглядів: 146
Погода на 31 травня: хмарність, грози та весняна прохолода на Рівненщині

Останній день весни на Рівненщині зустріне мешканців мінливою погодою. За прогнозами синоптиків, 31 травня очікується хмарність із проясненнями, що характерно для цієї пори року, коли весна поступово передає естафету літу.
переглядів: 224
У Квасилові відкрили дошку пам'яті загиблому Герою, який двічі ставав на захист країни

На фасаді Квасилівського ліцею відбулося відкриття дошки пам'яті загиблому Герою Петру Гнатюку.
переглядів: 227