Ми у Facebook
15.02.2023, 20:30

Найшвидші домашні хачапурі: ресторанна смакота власними руками

Ви будете здивовані цим смаком!
Інгредієнти:

Кефір густий - 250 мл
Сіль - 1 ч. л. (Без гірки!)
Яйце - 1 шт.
Сода - 0,5 ч. л.
Борошно - 2-2,5 скл.
Сир - 200 г
Сир твердий - 200 г
Вершкове масло в начинку - 50 г у начинку
Вершкове масло - для змащування пиріжків
Перець чорний мелений - 2 щіпки

Приготування:

1. Підготуйте продукти.
2. У миску просійте борошно (приблизно 2 склянки). Влийте кефір, додайте соду, сіль, яйце. Замісити тісто. Не варто замішувати занадто круте тісто, як воно перестало липнути, значить воно готове. Накрийте серветкою і залиште доки.
3. Для начинки з'єднайте сир з тертим сиром і тертим вершковим маслом, щіпкою солі та перцю чорного меленого. Начинка готове.
4. Розділіть тісто на 8 рівних частин. Кожну частину скачайте в кульку і трохи розкачайте. Начинку також поділіть приблизно на 8 частин. Покладіть частину начинки на коржик.
5. Закрутіть борти коржика так, щоб начинка була повністю захована всередині. Розкотіть акуратно качалкою корж так, щоб товщина була приблизно 1 см.
6. Смажте хачапурі на чистій сухій чавунній сковороді з обох боків.
7. Кожен корж змащуйте вершковим маслом. Складайте їх гіркою один на одного.

Смачного!





На правах реклами