Ми у Facebook
20.02.2023, 15:50

Рогалики, що не розтікаються: ароматні, пишні та м‘які

Найпростіші, але такі смачні рогалики виходять на сметанному тісті! Готуються дуже швидко, з'їдаються ще швидше
ІНГРЕДІЄНТИ:

Сметана 250 Гр
Олія вершкове 150 Гр
Борошно 2,5-3 Склянки
Яйця 1 Шт
Цукор 100 Гр
Розпушувач 1 год л
Повидло або варене згущене молоко 200-250 Гр
Цукрова пудра для посипання

Готуємо:

1). Борошно просіяти в миску, в якій робитимемо тісто. Додати м'яке масло і перемішати разом із борошном у дрібну крихту. Можна перетерти руками.

2). Додати яйце, сметану, розпушувач та цукор. Замісити еластичне тісто.

3). Ділимо тісто на 2-3 частини і кожну розкочуємо прямокутник товщиною приблизно 0,5 см. Нарізаємо пласт тіста трикутниками. На широкий бік трикутника викладаємо трохи начинки. Починаючи з широкого краю трикутника, скочуємо рогалики.

4). Викладаємо рогалики на деко, змащене маслом або застелене папером для випічки. Змащуємо зверху жовток+1 ст л молока. Випікаємо рогалики в духовці за температури 200 градусів хвилин 20-25.

Готові, злегка остигли, рогалики посипаємо цукровою пудрою.





На правах реклами