Ми у Facebook
24.02.2023, 08:12

Гостра капуста у маринаді: легкий рецепт корисної страви

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:

Білокачанна капуста - 1 кг
Морква – 1 шт.
Часник - 1 головка
Болгарський перець – 1-2 шт.
Гострий перець – за смаком
Сіль – 2 ст. ложки
Сахар - 250 г
Рослинна олія - 150 мл
Уксус 9% - 200 мл
Вода – 1 літр
Зелень петрушки

Приготування:

1. Капусту потрібно нашаткувати, моркву нарізати соломкою, болгарський та гострий перець подрібнити, часник видавити через прес.
2. Суміш овочів необхідно перемішати та активно пом'яти руками, щоб вони дали сік.
Для гостроти можна додати сухий перець чилі.
Потім дати всьому постояти.
3. Готуємо маринад. Для цього потрібно: налити воду в кастрюлю, висипати сіль та цукор; коли сахар розчинитись, додати олію і дати маринаду закипіти; після зняти кастрюлю з вогню і додати уксус.
4. Маринадом, що кипити, заливаємо капусту з овочами, даємо охолонути, а потім прибираємо капусту під маринадом у холодильник. На наступний день гостра капуста буде готова!

Приємного вам апетиту!





На правах реклами