Ми у Facebook
25.02.2023, 13:50

Дріжджові оладки без яєць: підходять для пісного меню

Ці оладки нагадують смак дитинства. Вони неймовірно смачні та красиві. І ще, ці оладки можна приготувати на воді, так-так саме на воді. Не бійтеся води - гумовими, нездобними не будуть. Навпаки – пишними. Підходить для пісного меню.
Ділюсь рецептом від душі.

Готуємо:

250 мл молока або води (я сьогодні готувала на молоці)
8 гр пресованих дріжджів; 3 гр сухих
2-3 ч л цукру
0,5 ч л солі (без гірки)
250 гр борошна
Рослинна олія для смаження

Приготування

У миску наливаємо тепле (не гаряче!!!) молоко, додаємо дріжджі, цукор, перемішуємо, додаємо борошно, що просіює, сіль, все добре перемішуємо до однорідності ( приблизно 7 хв) тісто повинно вийде густуватим. Не переживайте - щільними, важкими оладки не будуть. А ось рідке тісто - це погано: оладки можуть і осісти - стануть худенькими.
Накриваємо тісто плівкою, залишаємо за кімнатної температури на 40 хв. Далі обов'язково робимо обминку (не поспішайте смажити відразу) нехай підійдуть хвилин 20-30. Тоді у вас все вийде.
Розігріваємо сковороду, набираємо тісто мокрою ложкою (я просто мачу ложку в стаканчик з рослинною олією - так зручніше, так простіше зісковзують на сковороду і мають правильну форму. Набирайте трохи, враховуйте, в процесі смаження збільшуються. на повільному вогні ( із закритою кришкою)
Складаємо гіркою, посипаємо при бажанні сах. пудрою, кличемо дегустувати, приймаємо компліменти! А ви їх обов'язково отримаєте!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ