Ми у Facebook
28.02.2023, 14:01

Молодіжна субкультура та масові бійки: Що відомо про ПВК "Редан"

Україною шириться російська субкультура ПВК "Редан", учасники якої вдягаються у чорний одяг та влаштовують масові бійки в громадських місцях.
В яких містах вже виявлено прихильників ПВК "Редан":

27 лютого поліція повідомила, що в Києві на Печерську планувалась масова бійка за участі прихильників російської субкультури. Проте правоохоронці вчасно відреагували та затримали учасників.

У центрі Львова 27 лютого поліція також вчасно відреагувала на провокації прихильників руху ПВК "Редан". Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич повідомив, що молодики створили в соціальних мережах спільноти та планували влаштувати провокації у місті.

"Російські вбивці та мародери запустили флешмоб для підлітків, наслідком якого повинна була стати масова бійка. Поліція оперативно затримала усіх юнаків, які включилися в цю небезпечну гру. Зараз поліція запрошує батьків, з ними зустрічатимуться ювенальні поліціянти й проводитимуть профілактичні бесіди", - написав начальник ГУНП на Харківщині Володимир Тимошко.

Загалом у Харкові затримали 257 осіб, які планували влаштувати масові бійки. Серед них лише 30 підозрюваних - повнолітні.

Що таке ПВК "Редан"

Субкультура ПВК "Редан" виникла в Росії. Її члени носять чорний одяг із зображенням павуків та цифрою 4. Це - посилання до аніме Hunter x Hunter. У Росії представники субкультури називають себе неформалами. Вони виступають проти футбольних фанатів та мігрантів. Її члени там влаштовують масові бійки з представниками інших національностей чи субкультур.

ПВК "Редан" в Україні - це російська ІПСО

У поліції Києва наголошують, що пропаганда насильства серед українських підлітків - це російська інформаційно-психологічна спецоперація з метою дестабілізації ситуації в нашій державі. Правоохоронці закликають батьків стежити за своїми дітьми.

"Провокування масових бійок серед молоді і підлітків – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Тож поліцейські Києва вкотре закликають батьків спілкуватися з дітьми, звертати увагу на їх поведінку, коло спілкування і способи проведення дозвілля", - повідомили в поліції.

За матеріалами ТСН.





На правах реклами