Ми у Facebook
01.03.2023, 15:11

Варене згущене молоко родом з дитинства: рецепт

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Молоко - 3 л
Сода харчова – 1 ч. л.
Лимонний сік - 3 ст. л.
Цукор - 1 кг

Кількість цукру можна регулювати до смаку в межах ± 200 г.

Приготування:

1. Висипаємо цукор у каструлю з товстим чи подвійним дном, даємо підтанути на повільному вогні буквально хвилину та вливаємо молоко.
2. Робимо вогонь трохи більше середнього та безперервно помішуємо, поки цукор не розчиниться. Стежимо, щоб цукор не пригорів.
3. Коли цукор розчинився, доводимо суміш до кипіння та знімаємо каструлю з вогню.
4. Додаємо в каструлю соду змішану з лимонним соком, суміш зашипить.
5. Знову ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння на середньому вогні, зменшуємо до мінімуму і уварюємо протягом 3 годин, на останні 30 хвилин можна додати вогню.
6. Молоко може пінитися - це нормально. Поступово піна зійде і молоко почне змінювати колір.
7. Часу може знадобитися і більше, залежить від жирності та якості молока, а також від бажаної консистенції. Щоб перевірити густоту - капніть трохи молока на тарілку. Якщо крапля не тече і густіє, можна знімати. Коли молоко охолоне, воно стане ще густішим.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини