Ми у Facebook
02.03.2023, 11:10

Хотів підірівати залізницю: у Рівному затримали російського диверсанта

У Рівному затримали російського агента, який намагався встановити вибухівку на об'єкті транспортної інфраструктури.
Як інформує Служба безпеки України, у диверсанта було завдання зірвати поставки іноземного озброєння для Сил оборони на східному і південному фронтах.

Наразі відомо, що зловмисник є співробітником головного управління генерального штабу зс рф. В Україну він прибув 19 лютого під виглядом мешканця ЄС, на кордоні пред'явив паспорт громадянина одієї із європейських країн.

Після прибуття до Рівненської області він провів розвідку поблизу стратегічної транспортної артерії для визначення місця встановлення вибухового пристрою. СБУ зафіксувала виходи диверсанта на місцевість, його намагання приховано обстежити об'єкт та спостереження зловмисника за періодичністю проїзду рухомого складу. Після цього російський агент мав встановити вибухівку у найбільш «вразливому» місці об’єкта критичної інфраструктури та здійснити підрив.

Але співробітники Служби безпеки випередили його та затримали на етапі підготовки до вчинення диверсії.

За даними слідства, фігурант має посвідку на постійне проживання в рф і входить до агентурного апарату російської воєнної розвідки. З 2014 року виконував ворожі завдання проти сил антитерористичної операції на сході України. Для цього вступив до складу угруповання «оплот», а потім до так званого «батальйону хан». Після повномасштабного вторгнення увійшов до лав російського окупаційного угруповання «Херсон» і брав активну участь у бойових діях проти українських військ на Запорізькому та Херсонському напрямках. У вересні минулого року зловмисник повернувся в росію, де отримав завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності у північно-західному регіоні України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ