Ми у Facebook
06.03.2023, 17:31

Печиво «сирні вушка»: дуже смакує з чаєм

Швидко готується і так само швидко з'їдається. Ідеальне печиво! Це як листкові вушка, але з домашнього сирного тіста і без трудомісткої розкочування.
Інгредієнти:
сир 180 гр
вершкове масло 100 гр
яйця 1 шт
ванільний цукор 0,5 ч.л.
розпушувач 2/3 год л
сіль щіпка
борошно 150-170 гр
цукор 75 гр

Готуємо:

1). Сир з'єднуємо з м'якою олією і збиваємо до однорідного стану.

2). Додаємо яйце, знову збиваємо. Всипаємо просіяне з розпушувачем, сіллю та ванільним цукром борошно і замішуємо тісто. Воно буде нелипким, середньої м'якості, не крутим.

3). Ділимо тісто на 2 частини. Розкочуємо кожну прямокутний пласт товщиною близько 3 мм. Добре присипаємо цукром і прокочуємо по ньому качалкою.

4). Починаємо складати пласт із двох країв у напрямку до середини. Складаємо одну частину на другу.

5). Ножем нарізаємо впоперек на скибочки товщиною близько 6-7 мм, обмочуємо з одного боку в цукор, трохи притискаємо і підформовуємо сердечки. Кладемо на деко на відстані 3-4 см один від одного.

6). Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до рум'яного кольору, близько 15-18 хвилин.





На правах реклами