Ми у Facebook
08.03.2023, 14:58

Пастила з яблук та груш: рецепт корисного десерту

Збережіть рецепт собі та обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:

Яблука - 600 г
Груші – 600 г
Цукор-150 г
Вода 500мл.
Цукрова пудра (за бажанням) – 1-2 ч. ложки +

Приготування:

1. Яблука та груші миємо та обсушуємо. Потім очищаємо фрукти від насіння та натираємо на великій тертці. Викладаємо все у каструлю з товстими стінками.
2. Додаємо до фруктів цукор та вливаємо воду.
3. Доводимо масу до закипання. Варимо на маленькому вогні 15 хвилин. Після чого вимикаємо вогонь і залишаємо масу в каструлі постояти 30 хвилин.
4. Потім знову ставимо каструлю на невеликий вогонь, уварюємо масу приблизно 30 хвилин (до загусання), періодично помішуючи.
5. Деко застилаємо звичайним пергаментом або силіконовим.
6. Розігріваємо духовку до 100 градусів. Блендером подрібнюємо яблучно-грушеву масу в однорідне пюре. Виливаємо фруктове пюре на лист шаром товщиною близько 0,5 см і розрівнюємо поверхню ложкою або лопаткою.
7. Ставимо деко в духовку. Підсушуємо пастилу в духовці з відкритими дверцятами 3-6 годин. Готова пастила буде еластичною, не ламкою. Залишаємо її остигати до теплого стану.
8. Поки вона тепла, відокремлюємо її від пергаменту. Після цього нарізаємо як зручно, трохи припиляти цукровою пудрою, згортаємо в рулетик. Кожен рулетик загортаємо в пергамент і складаємо у герметично закриту скляну тару. Приємного Вам чаювання!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ