Пастила з яблук та груш: рецепт корисного десерту
Яблука - 600 г
Груші – 600 г
Цукор-150 г
Вода 500мл.
Цукрова пудра (за бажанням) – 1-2 ч. ложки +
Приготування:
1. Яблука та груші миємо та обсушуємо. Потім очищаємо фрукти від насіння та натираємо на великій тертці. Викладаємо все у каструлю з товстими стінками.
2. Додаємо до фруктів цукор та вливаємо воду.
3. Доводимо масу до закипання. Варимо на маленькому вогні 15 хвилин. Після чого вимикаємо вогонь і залишаємо масу в каструлі постояти 30 хвилин.
4. Потім знову ставимо каструлю на невеликий вогонь, уварюємо масу приблизно 30 хвилин (до загусання), періодично помішуючи.
5. Деко застилаємо звичайним пергаментом або силіконовим.
6. Розігріваємо духовку до 100 градусів. Блендером подрібнюємо яблучно-грушеву масу в однорідне пюре. Виливаємо фруктове пюре на лист шаром товщиною близько 0,5 см і розрівнюємо поверхню ложкою або лопаткою.
7. Ставимо деко в духовку. Підсушуємо пастилу в духовці з відкритими дверцятами 3-6 годин. Готова пастила буде еластичною, не ламкою. Залишаємо її остигати до теплого стану.
8. Поки вона тепла, відокремлюємо її від пергаменту. Після цього нарізаємо як зручно, трохи припиляти цукровою пудрою, згортаємо в рулетик. Кожен рулетик загортаємо в пергамент і складаємо у герметично закриту скляну тару. Приємного Вам чаювання!
Рак шкіри: рівнян запрошують перевірити родимки
У понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком шкіри.
переглядів: 412
Закон про мобілізацію: які зміни ухвалила Верховна Рада
Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.
переглядів: 357
17-річний Гукеш переміг у Турнірі претендентів
У Торонто завершився 14-й тур знаного Турніру претендентів.
переглядів: 455
У Рівному роздуми утіляться у фотографії
Жителів Рівного запрошують на урочисте відкриття виставки під назвою "Роздуми", яке відбудеться 25 квітня о 16:00 у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
переглядів: 414
На Рівненщині вийде марка, присвячена битві під Гурбами
Визначили найкращу поштову марку та конверт до 80-річчя бою під Гурбами». Ним став ескіз із зображенням одного з командирів УПА Петра Олійника - «Енея».
переглядів: 438