Ми у Facebook
12.03.2023, 13:00

Легендарний комбат «Вовків Да Вінчі» стане героєм календаря "Знай наших"

Фото: Вадим Коцюбайло/facebook

Художник-карикатурист Юрій Журавель присвятив новий малюнок загиблому за Бахмут Героєві України Дмитру Коцюбайлу на псевдо Да Вінчі.

Свою роботу художник опублікував на власній фейсбук-сторінці, передає "Еспресо.Захід".
Художник-карикатурист Юрій Журавель присвятив новий малюнок загиблому за Бахмут Героєві України Дмитру Коцюбайлу на псевдо Да Вінчі
Свою роботу художник опублікував на власній фейсбук-сторінці, передає "Еспресо.Захід".

"Да Вінчі загинув... Я був впевнений, що такого не може бути ніколи. Здавалося, що він народився на війні і жив нею завжди. Спочивай з миром, друже! Помста твоїх вовків сторицею вириватиме нутра окупантів на покоління вперед!!! Листопадова сторінка календаря "Знай наших" на 2024 буде з тобою", – написав Журавель.

Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі) був бійцем 67-ї окремої механізованої бригади. Про нього говорили, як про живу легенду у війні на Донбасі. У вівторок, 7 березня 2023 року, повідомили про загибель воїна у боях за Бахмут.

Фото: Юрій Журавель/ facebook
Фото: Юрій Журавель/ facebook

Довідково. Народився Дмитро Коцюбайло 1 листопада 1995 року у селі Задністрянське на Прикарпатті. Середню освіту здобув у Бовшівській школі. Продовжив навчання у художньому ліцеї в Івано-Франківську. Під час Революції Гідності був активним учасник тогочасних кривавих подій. А як тільки розпочалась російська окупація, поїхав на військовий вишкіл на Чернігівщину. На фронті був одним із перших воїнів. Обороняв Донецький аеропорт, пережив бої на Савур-Могилі, в Пісках, Красногорівці.

Пройшов найгарячіші точки війни з росіянами у складі Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Очолив штурмовий підрозділ "Вовки Да Вінчі", який із роти розрісся до батальйону. Коцюбайло – перший доброволець, якому прижиттєво надали у 2021 році звання "Герой України" з врученням ордена "Золота Зірка". На то час йому було 26 років. "Народного героя" отримав ще 2017 року.

Фото: Дмитро Коцюбайло "Да Вінчі"/facebook<br />
<br />
Фото: Дмитро Коцюбайло "Да Вінчі"/facebook


У Пісках отримав важке поранення, після одужання повернувся до бою. У 2022 році увійшов до рейтингу "30 до 30: обличчя майбутнього" від Forbes.

Своє кохання Дмитро Коцюбайло також зустрів на війні. Волонтерка з Госпітальєрів Аліна Михайлова запропонувала допомогти його роті медикаментами. З того часу були разом.

Слава Герою!





На правах реклами