18.03.2023, 18:00
Як правильно зберігати крупи: лайфхаки для кухні
Часто при неправильному зберіганні круп, у квартирі чи будинку з'являється міль та інша живність.
Ми підготували кілька порад, які допоможуть уникнути цю проблему.
1. Перевірка у магазині.
Перший крок - придивитися до крупи ще в магазині. Зверніть увагу на стан крупи. Якщо вона злиплася або ви бачите чорні плямки серед зерен - ні в якому разі не купуйте такий продукт. Стан круп легко перевірити в прозорих пакетах, а ось в картонних коробках або паперових пакетах, на жаль, ви цього зробити не зможете. Все, що вам залишається - це подивитися на дату випуску, а також перевірити рекомендований термін зберігання крупи.
2. Огляд вдома.
Купивши додому нову крупу, обов'язково перевірте її. На перший погляд вона може здатися чистою, але навіть в ній можуть жити личинки. Щоб знешкодити всю живність, взимку ви можете просто винести крупи на балкон на кілька днів. Також можна скористатися мікрохвильовою піччю і прожарити крупу протягом п'яти хвилин. Ці маніпуляції ніяк не вплинуть на смак та властивості круп.
3. Правильне зберігання.
Не варто зберігати крупу і борошно в поліетиленових пакетах. Адже там вони можуть придбати неприємний присмак і запах. Найкраще місце для зберігання різноманітних круп і борошна - це скляні контейнери або банки. Кришки або пробки в них повинні щільно прилягати до основи банок. Для більш зручного зберігання варто вибирати прямокутні або квадратні контейнери, які будуть займати мінімальну кількість вільного місця в кухонному шафці.
Отже, якщо ви любите створювати запаси круп у себе вдома, обов'язково придбайте герметичну тару і раз на місяць-два перевіряйте свої крупи на наявність комах.
1. Перевірка у магазині.
Перший крок - придивитися до крупи ще в магазині. Зверніть увагу на стан крупи. Якщо вона злиплася або ви бачите чорні плямки серед зерен - ні в якому разі не купуйте такий продукт. Стан круп легко перевірити в прозорих пакетах, а ось в картонних коробках або паперових пакетах, на жаль, ви цього зробити не зможете. Все, що вам залишається - це подивитися на дату випуску, а також перевірити рекомендований термін зберігання крупи.
2. Огляд вдома.
Купивши додому нову крупу, обов'язково перевірте її. На перший погляд вона може здатися чистою, але навіть в ній можуть жити личинки. Щоб знешкодити всю живність, взимку ви можете просто винести крупи на балкон на кілька днів. Також можна скористатися мікрохвильовою піччю і прожарити крупу протягом п'яти хвилин. Ці маніпуляції ніяк не вплинуть на смак та властивості круп.
3. Правильне зберігання.
Не варто зберігати крупу і борошно в поліетиленових пакетах. Адже там вони можуть придбати неприємний присмак і запах. Найкраще місце для зберігання різноманітних круп і борошна - це скляні контейнери або банки. Кришки або пробки в них повинні щільно прилягати до основи банок. Для більш зручного зберігання варто вибирати прямокутні або квадратні контейнери, які будуть займати мінімальну кількість вільного місця в кухонному шафці.
Отже, якщо ви любите створювати запаси круп у себе вдома, обов'язково придбайте герметичну тару і раз на місяць-два перевіряйте свої крупи на наявність комах.

Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга Науменко Переглядів: 1088Інші статті рубрики:
Топ-3 знаки Зодіаку, в яких народжуються найрозумніші діти

Астрологи розповіли у кого зі знаків Зодіаку народжуються вундеркінди.
переглядів: 2505
Неймовірна смакота: готуємо весняний картопляний салат

Такий салат порадує ваші смакові рецептори та може замінити навіть повноцінний обід.
переглядів: 1856
Найпоширеніші помилки, які ви допускаєте у випіканні пасок

Паска - головна прикраса Великоднього столу, але щоб вона вийшла рівною, красивою та смачною потрібно постаратися. У цій статті ми розповімо про три найпоширеніші помилки, які допускають господині при приготуванні пасок.
переглядів: 1078
Рівненщина попрощалася з Героєм, який віддав життя за Батьківщину

Вчора на Рівненщині в останню путь провели загиблого воїна Володимира Тішакова.
переглядів: 365
Смакота для всієї сім'ї: швидкий рецепт сніданку в булочці

Швидкий і смачний сніданок: соковиті й ароматні овочі з перепелиними яйцями та моцарелою, запечені в булочці.
переглядів: 985