Ми у Facebook
20.03.2023, 15:11

Лечо з кабачків без стерилізації: чудовий рецепт для сім’ї

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:

Кабачки (цукіні) - 2 кг
Помідори – 1 кг
Перець болгарський – 0,5 кг.
Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
Часник - 3 зубки
Кетчуп – 400 г
Олія - 2/3 склянки
Оцет 6% – 2 ст. ложки
Цукор - 2/3 склянки
Перець чорний мелений - 0,3 ч. ложки
Перець пекучий - за смаком
Сіль морська – 1,5 ст. ложки

Приготування:

1. Овочі миємо. Помідори та болгарський перець нарізаємо, складаємо в блендер і пробиваємо до однорідної маси.
2. Переливаємо овочеве пюре в глибоку каструлю, додаємо сіль та цукор. Ставимо каструлю на вогонь. Як закипить, знімаємо піну.
3. Додаємо кетчуп та олію.
4. Очищаємо від хвостиків кабачки, нарізаємо їх півколами, додаємо в каструлю. Коли лечо закипить, перемішуємо та варимо 10 хвилин.
5. Додаємо нарізану півкільцями цибулю і варимо ще 10 хвилин, помішуючи. Останнім додаємо часник та оцет, готуємо ще 2-3 хвилини та вимикаємо.
6. Лечо розливаємо по чистих банках та закриваємо кришками. Ставимо банки на старий махровий рушник денцем вгору, накриваємо чимось теплим і залишаємо так до повного остигання.

Охолоджене лечо зберігаємо в прохолодному місці.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами