Ми у Facebook
21.03.2023, 11:00

У Рівному збирають книги для зруйнованих бібліотек Херсонщини: Куди нести літературу

Рівненська обласна бібліотека для молоді долучилася до благодійного збору книжок для бібліотек та культурних центрів Херсонщини, які пошкодили й знищили рашисти.
Про це повідомили у пресслужбі обласної ради.

Організували благодійний збір Український ПЕН та Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара.

"Незадовго до втечі з Херсона російські окупанти пограбували бібліотеку, зокрема, вивезли цінні історичні видання. 19 листопада 2022 року "Гончарівка" сильно постраждала від обстрілів окупантів. Було пошкоджено близько тисячі квадратних метрів скла віконних блоків, стелю і двері. Попри те, що окупанти регулярно обстрілюють Херсонщину, бібліотека живе. Працівники "Гончарівки" та небайдужі читачі й меценати рятують фонди і консервують будівлю", — йдеться у повідомленні.

Крім "Гончарівки", на Херсонщині війська РФ пошкодили та пограбували сім бібліотек у Білозірській ТГ, зруйнували чотири бібліотеки у Станіславській ТГ, у Чорнобаївській ТГ пошкодили дві бібліотеки, чотири — розграбували.

Збір книжок триватиме до 5 квітня, приносити книжки можна у Рівному за адресою Київська, 18, це приміщення Рівненської обласної бібліотеки для молоді. Організатори збору просять приносити книжки українською та англійською мовами для дітей, підлітків та дорослих. Бажано — для широкої аудиторії та різних художніх жанрів.





На правах реклами