22 березня: обрядові «булочки-жайворонки»: простий рецепт
Це дуже смачні та пісні булочки, які порадують вас та ваших дітлахів. Зберігайте собі рецептик!
Інгредієнти:
250 мл теплої води;
15 грам пресованих м'яких дріжджів (або 5 г сухих)
85 грам цукру (4 ст.л.)
1 ч.л. ванільного цукру
0,5 ч.л. солі
400-450 грам борошна
50 грам олії без запаху (залишити 2 ст.л.).
Приготування:
1. Змішати воду, цукор, ваніль, дріжджі. Розмішати до розчинення цукру.
2. З просіяної норми борошна взяти 3 ст.л і додатив рідину, розмішати, накрити рушником, залишити на 10-15 хвилин. Тісто залишити у теплій кімнаті або трохи теплу духовку.
3. Домішати борошно (всього 400 грам), сіль, олію та замісити до однорідності, хвилин 6-10. Тісто має бути - не щільне.
4. Якщо сильно липне до рук, додайте ще трохи борошна, але сильно не забивайте. Користуйтеся олією для змащування рук.
5. Тісто змастити олією і перекласти в змащену миску, накрити плівкою і дати підійти (30-40 хвилин).
6. Обім'яти тісто та ще раз дати підійти (30 хвилин).
7. Обім'яти тісто та розділити на 12 шматочків.
8. Кожен шматочок скачати в кульку, накрити змащеною олією плівкою, залишити на 10 хвилин.
9 Взяти один, сформувати ковбаску 25 см, приблизно з потовщенням з боків, зав'язати вузлом, зробити дзьоб, очі зі шматочків родзинок або перцю горошку, хвіст трохи притиснути, ножем надрізати пір'я.
10. Викласти на змащене деко, накрити плівкою. Залишити підходити на 30 хвилин.
11. Духовку увімкнути на 180ºС. Зробити решту птахів.
12. Випікати булочки 15-20 хвилин, дивіться по рум'яності, неперепікати.
13. У гарячому вигляді змастити насиченим чайним цукровим сиропом, тоді вони блистітимуть. Смачного!

кулінарія, поради, випічка, рецепт випічки, традиції, 22 березня, пісні «булочки-жайворонки», «булочки-жайворонки»
"Газмережі" проводить обслуговування у Рівному з тимчасовим відключенням газу

Рівненська філія "Газмережі" повідомляє про проведення планового технічного обслуговування газових мереж у багатоквартирних будинках обласного центру. У зв'язку з необхідністю виконання цих робіт, тимчасово буде припинено розподіл газу за низкою адрес.
переглядів: 126
ТОП-5 ВНЗ Рівненщини за рейтингом "Освіта.ua"

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» оприлюднив свіжий рейтинг ТОП-200 ВНЗ України, до якого увійшли п'ять провідних закладів вищої освіти Рівненської області. Розповідаємо про кожен з них, їхні особливості та переваги для майбутніх студентів.
переглядів: 132
Бананова шкірка – секрет пишного саду та кімнатних рослин

Виявляється, звичайна бананова шкірка – це не просто харчові відходи, а справжнє джерело цінних поживних речовин для ваших рослин. Замість викидати її у сміття, подаруйте своїм зеленим улюбленцям неймовірний заряд енергії та здоров'я!
переглядів: 178
16 травня на Рівненщині знову очікуються нічні заморозки

Рівненський обласний центр з гідрометеорології попереджає про збереження небезпечних погодних умов на території області. За прогнозами синоптиків, у ніч та ранок 16 травня очікуються заморозки в повітрі 0..-2º, що відповідає ІІ рівню небезпечності – помаранчевому.
переглядів: 222
Як боротися з яблуневою плодожеркою: найефективніші методи захисту саду

Яблунева плодожерка – один із найнебезпечніших шкідників плодових культур. Крім яблуні та груші, пошкоджує плоди сливи, аличі, абрикоса, черешні, персика і деяких інших культур, але найбільшої шкоди завдає в насадженнях яблуні.
переглядів: 190