22 березня: обрядові «булочки-жайворонки»: простий рецепт
Це дуже смачні та пісні булочки, які порадують вас та ваших дітлахів. Зберігайте собі рецептик!
Інгредієнти:
250 мл теплої води;
15 грам пресованих м'яких дріжджів (або 5 г сухих)
85 грам цукру (4 ст.л.)
1 ч.л. ванільного цукру
0,5 ч.л. солі
400-450 грам борошна
50 грам олії без запаху (залишити 2 ст.л.).
Приготування:
1. Змішати воду, цукор, ваніль, дріжджі. Розмішати до розчинення цукру.
2. З просіяної норми борошна взяти 3 ст.л і додатив рідину, розмішати, накрити рушником, залишити на 10-15 хвилин. Тісто залишити у теплій кімнаті або трохи теплу духовку.
3. Домішати борошно (всього 400 грам), сіль, олію та замісити до однорідності, хвилин 6-10. Тісто має бути - не щільне.
4. Якщо сильно липне до рук, додайте ще трохи борошна, але сильно не забивайте. Користуйтеся олією для змащування рук.
5. Тісто змастити олією і перекласти в змащену миску, накрити плівкою і дати підійти (30-40 хвилин).
6. Обім'яти тісто та ще раз дати підійти (30 хвилин).
7. Обім'яти тісто та розділити на 12 шматочків.
8. Кожен шматочок скачати в кульку, накрити змащеною олією плівкою, залишити на 10 хвилин.
9 Взяти один, сформувати ковбаску 25 см, приблизно з потовщенням з боків, зав'язати вузлом, зробити дзьоб, очі зі шматочків родзинок або перцю горошку, хвіст трохи притиснути, ножем надрізати пір'я.
10. Викласти на змащене деко, накрити плівкою. Залишити підходити на 30 хвилин.
11. Духовку увімкнути на 180ºС. Зробити решту птахів.
12. Випікати булочки 15-20 хвилин, дивіться по рум'яності, неперепікати.
13. У гарячому вигляді змастити насиченим чайним цукровим сиропом, тоді вони блистітимуть. Смачного!
кулінарія, поради, випічка, рецепт випічки, традиції, 22 березня, пісні «булочки-жайворонки», «булочки-жайворонки»
Найкращі гриби для консервації: що обрати і як приготувати
Осінь — сезон грибів, коли лісові дари стають невід'ємною частиною української кухні. Консервація грибів — один із найкращих способів зберегти цей делікатес на зиму, щоб насолоджуватися їх смаком навіть у холодну пору року.
переглядів: 206
У вересні на гарячу лінію Рівненської ОВА надійшло понад три тисячі звернень
Протягом минулого місяця до гарячої лінії Рівненської обласної військової адміністрації надійшло 3482 дзвінки.
переглядів: 187
"Резерв+" оновили: які нові функції з'явилися у застосунку?
Міністерство оборони презентувало оновлену версію мобільного додатку "Резерв+"
переглядів: 230
Гарбузове лате зі спеціями: рецепт кавового хіта осені
Лате з гарбузи зі спеціями вже кілька сезонів є кавовим хітом осені. Різноманітні варіанти кави зі спеціями доступні в багатьох кафе. Однак якщо вам не хочеться виходити з дому, ви можете приготувати такий напій не виходячи з дому. Він не тільки підсолодить ваш день, але й ефективно зігріє.
переглядів: 227
Який офіційний курс валют 8 жовтня 2024
Сьогодні Нацбанк встановив офіційну вартість валют.
переглядів: 365