22 березня: обрядові «булочки-жайворонки»: простий рецепт
Це дуже смачні та пісні булочки, які порадують вас та ваших дітлахів. Зберігайте собі рецептик!
Інгредієнти:
250 мл теплої води;
15 грам пресованих м'яких дріжджів (або 5 г сухих)
85 грам цукру (4 ст.л.)
1 ч.л. ванільного цукру
0,5 ч.л. солі
400-450 грам борошна
50 грам олії без запаху (залишити 2 ст.л.).
Приготування:
1. Змішати воду, цукор, ваніль, дріжджі. Розмішати до розчинення цукру.
2. З просіяної норми борошна взяти 3 ст.л і додатив рідину, розмішати, накрити рушником, залишити на 10-15 хвилин. Тісто залишити у теплій кімнаті або трохи теплу духовку.
3. Домішати борошно (всього 400 грам), сіль, олію та замісити до однорідності, хвилин 6-10. Тісто має бути - не щільне.
4. Якщо сильно липне до рук, додайте ще трохи борошна, але сильно не забивайте. Користуйтеся олією для змащування рук.
5. Тісто змастити олією і перекласти в змащену миску, накрити плівкою і дати підійти (30-40 хвилин).
6. Обім'яти тісто та ще раз дати підійти (30 хвилин).
7. Обім'яти тісто та розділити на 12 шматочків.
8. Кожен шматочок скачати в кульку, накрити змащеною олією плівкою, залишити на 10 хвилин.
9 Взяти один, сформувати ковбаску 25 см, приблизно з потовщенням з боків, зав'язати вузлом, зробити дзьоб, очі зі шматочків родзинок або перцю горошку, хвіст трохи притиснути, ножем надрізати пір'я.
10. Викласти на змащене деко, накрити плівкою. Залишити підходити на 30 хвилин.
11. Духовку увімкнути на 180ºС. Зробити решту птахів.
12. Випікати булочки 15-20 хвилин, дивіться по рум'яності, неперепікати.
13. У гарячому вигляді змастити насиченим чайним цукровим сиропом, тоді вони блистітимуть. Смачного!

кулінарія, поради, випічка, рецепт випічки, традиції, 22 березня, пісні «булочки-жайворонки», «булочки-жайворонки»
Навіщо у тісто варто додати оцет: секрети досвідчених господинь

Ідеальне тісто – основа будь-якої ніжної та пухкої випічки. Щоб воно мало правильну структуру та смак, досвідчені господині використовують один секретний інгредієнт – оцет.
переглядів: 55
Шість простих рецептів кави з різних країн, які здивують смаком

Для справжніх гурманів приготування кави – це мистецтво, яке вимагає уваги до деталей.
переглядів: 562
Боул із гречкою та яйцем: смачна та корисна страва на кожен день

Такий сніданок чудово заряджає енергією на весь день!
переглядів: 757
На Рівненщині попрощалися із п'ятьма Героями

На Рівненщині віддали останню шану п’ятьом військовослужбовцям, полеглим за волю України: Дмитру Кобзарю з Березнівської громади, Олександру Голєву з Олександрійської, Віталію Килюшику з Рафалівської, Олександру Ковальчуку з Сарненської та Олегу Ходячому з Березівської громади.
переглядів: 459
Тимчасово відключено водопостачання на двох вулицях у Рівному

Сьогодні, 28 березня, з 10:40 у зв’язку з пошкодженням водопроводу тимчасово припинено водопостачання на вулицях Олексія Борисенка та частково на Замковій.
переглядів: 345