Рататуй – смак літа: готуємо для сім'ї
Інгредієнти для соусу:
Перець болгарський – 2 шт.
Помідори – 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Чебрець, лавровий лист, базилік - за смаком
Сіль за смаком
Перець – за смаком
Оливкова олія - 2 ст. л. (для смаження)
Для рататуя:
Цукіні – 1 шт.
Кабачок – 1 шт.
Баклажан – 1 шт.
Помідор – 3-4 шт.
Оливкова олія - 2 ст. л.
Часник, чебрець - за смаком
Сіль за смаком
Перець – за смаком
Приготування:
1. Болгарський перець очищаємо від насіння і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Коли з'явиться запечена шкірка – перець готовий.
2. Помідори очищаємо від шкіри, ошпаривши окропом і нарізаємо кубиком. Цибуля і часник дрібно шаткуємо. На оливковій олії обсмажуємо спочатку цибулю до прозорості, а потім додаємо до неї часник, помідори та трохи пізніше базилік, чебрець та лавровий лист.
3. Перець очищаємо та дрібно нарізаємо. Додаємо його до помідорів і залишаємо овочі гасити, щоб випарувалася вода. Можна трохи посолити та поперчити.
4. Тим часом нарізаємо кружальцями: баклажан, кабачок, цукіні, помідори. Викладаємо у форму спочатку соус, а потім – овочі. Зверху змащуємо їх оливковою олією зі спеціями, часником та зеленню.
5. Накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 160-170 градусів духовку нудитися приблизно 1,5 години. Після цього знімаємо фольгу та залишаємо ще на 30 хвилин. Зверху овочі повинні трохи прожарити.
Приємного вам апетиту!

рататуй, готуємо вдома, готуємо разом, смачно, корисні поради господиням
Уже легендарні рівненські писанки готують до зустрічі із рівнянами

Яскраві та оригінальні великі писанки, які щороку красуються на вулицях Рівного, уже почали готувати до виходу в люди.
переглядів: 93
Вербна неділя: яке значення цього свята

Саме сьогодні вшановують євангельську подію, про яку провістив пророк Захарія за пів тисячоліття до Різдва Христового. «Не бійся, дочко Сионська! Ось Цар твій гряде, сидячи на молодому ослі» (Ін. 12:15)
переглядів: 83
Захисниця з Рівненщини прагне після війни шукати зниклих безвісті

Молодший сержант Анастасія Шевчук, позивний «Відьмочка», – начальниця їдальні 60 батальйону 104-ї окремої бригади. У мирному житті – перукарка-модельєрка, сьогодні – військовослужбовиця, що стоїть на передовій тилової підтримки наших захисників.
переглядів: 92
"Було ніде голці впасти": рівняни вранці заполонили храми на Вербну неділю

Читачі повідомляють, що сьогодні, 13 квітня, у рівненських церквах було особливо людно.
переглядів: 147
Рівненські спортсмени вибороли медалі на відкритому Кубку Новояворівська з бочча

У Новояворівську Львівської області відбувся відкритий Кубок міста з бочча серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Змагання були присвячені четвертій річниці створення громадської організації «Бочча Новояворівськ» та зібрали 26 учасників із шести регіонів України.
переглядів: 138