Рататуй – смак літа: готуємо для сім'ї
Інгредієнти для соусу:
Перець болгарський – 2 шт.
Помідори – 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Чебрець, лавровий лист, базилік - за смаком
Сіль за смаком
Перець – за смаком
Оливкова олія - 2 ст. л. (для смаження)
Для рататуя:
Цукіні – 1 шт.
Кабачок – 1 шт.
Баклажан – 1 шт.
Помідор – 3-4 шт.
Оливкова олія - 2 ст. л.
Часник, чебрець - за смаком
Сіль за смаком
Перець – за смаком
Приготування:
1. Болгарський перець очищаємо від насіння і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Коли з'явиться запечена шкірка – перець готовий.
2. Помідори очищаємо від шкіри, ошпаривши окропом і нарізаємо кубиком. Цибуля і часник дрібно шаткуємо. На оливковій олії обсмажуємо спочатку цибулю до прозорості, а потім додаємо до неї часник, помідори та трохи пізніше базилік, чебрець та лавровий лист.
3. Перець очищаємо та дрібно нарізаємо. Додаємо його до помідорів і залишаємо овочі гасити, щоб випарувалася вода. Можна трохи посолити та поперчити.
4. Тим часом нарізаємо кружальцями: баклажан, кабачок, цукіні, помідори. Викладаємо у форму спочатку соус, а потім – овочі. Зверху змащуємо їх оливковою олією зі спеціями, часником та зеленню.
5. Накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 160-170 градусів духовку нудитися приблизно 1,5 години. Після цього знімаємо фольгу та залишаємо ще на 30 хвилин. Зверху овочі повинні трохи прожарити.
Приємного вам апетиту!
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
рататуй, готуємо вдома, готуємо разом, смачно, корисні поради господиням
У Квасилові відкриють меморіальну дошку Герою Сергію Гамулі
![](/images/articles/2/small/1738836746.jpg)
Завтра, 2 лютого, о 8:50 на фасаді Квасилівського ліцею відбудеться зворушлива церемонія відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя Сергія Гамули.
переглядів: 214
Гощанська громада презентувала елементи нематеріальної культури
![](/images/articles/2/small/1738834901.jpg)
У Рівненській області триває активна робота зі збереження нематеріальної культурної спадщини. Перша в цьому році зустріч у лабораторії "Жива спадщина" стала свідченням того, що наші традиції не зникають, а навпаки, набувають нового життя.
переглядів: 199
"Верес" оприлюднив календар матчів на найближчий час
![](/images/articles/2/small/1738821327.jpg)
Футбольний клуб "Верес" розпочинає новий етап у сезоні Української Прем'єр-ліги.
переглядів: 203
Смачні сирні пончики: готуємо сніданок з п'яти простих інгредієнтів
![](/images/articles/2/small/1738785817.jpg)
Пісочне тісто в основному готується з трьох інгредієнтів: борошна, масла і цукру. Але якщо в нього додати сир - результат вас приємно здивує.
переглядів: 157
Гороскоп на четвер. Слова матимуть велику силу
![](/images/articles/2/small/1738817489.jpg)
6 лютого 2025 року - день, коли енергія Місяця в Близнюках пробуджує в нас цікавість, легкість і бажання поговорити. Вранці, коли Місяць гармонійно з'єднується з Нептуном, інтуїція стає надзвичайно гострою, і сни можуть принести дивовижні підказки.
переглядів: 1111