Ми у Facebook
23.03.2023, 15:11

Рататуй – смак літа: готуємо для сім'ї

Рататуй – дуже смачна овочева страва! Готується воно дуже просто, але не швидко, тому що овочі довго томляться в духовці.
Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!

Інгредієнти для соусу:

Перець болгарський – 2 шт.
Помідори – 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Чебрець, лавровий лист, базилік - за смаком
Сіль за смаком
Перець – за смаком
Оливкова олія - 2 ст. л. (для смаження)

Для рататуя:

Цукіні – 1 шт.
Кабачок – 1 шт.
Баклажан – 1 шт.
Помідор – 3-4 шт.
Оливкова олія - 2 ст. л.
Часник, чебрець - за смаком
Сіль за смаком
Перець – за смаком

Приготування:

1. Болгарський перець очищаємо від насіння і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Коли з'явиться запечена шкірка – перець готовий.
2. Помідори очищаємо від шкіри, ошпаривши окропом і нарізаємо кубиком. Цибуля і часник дрібно шаткуємо. На оливковій олії обсмажуємо спочатку цибулю до прозорості, а потім додаємо до неї часник, помідори та трохи пізніше базилік, чебрець та лавровий лист.
3. Перець очищаємо та дрібно нарізаємо. Додаємо його до помідорів і залишаємо овочі гасити, щоб випарувалася вода. Можна трохи посолити та поперчити.
4. Тим часом нарізаємо кружальцями: баклажан, кабачок, цукіні, помідори. Викладаємо у форму спочатку соус, а потім – овочі. Зверху змащуємо їх оливковою олією зі спеціями, часником та зеленню.
5. Накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 160-170 градусів духовку нудитися приблизно 1,5 години. Після цього знімаємо фольгу та залишаємо ще на 30 хвилин. Зверху овочі повинні трохи прожарити.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами