Ми у Facebook
29.03.2023, 12:35

Деруни: як приготувати неймовірну страву із курятиною

Фото Shutterstock

Деруни це одна із найулюбленіших страв багатьох, але не всі знають, як деруни швидко та смачно приготувати із курятиною. Тому ми сьогодні пропонуємо вам спробувати соковитий та смачний варіант цієї страви.
Рецепт українських дерунів із курятиною

Інгредієнти:

– 300 грамів філе курки;
– 400 грамів картоплі;
– 2 курячих яйця;
– 1 цибуля;
– 2 столові ложки сметани;
– 2 столові ложки борошна;
– 2 столові ложки олії;
– сіль до смаку;
– чорний перець до смаку.

Приготування:

1.Філе курки наріжте маленькими шматками або пропустіть через м'ясорубку. 2.Посоліть та поперчіть його до смаку.
3.Картоплю помийте, очистіть від шкірки і натріть на тертці. Щоб спростити цей процес, можна скористатись кухонним комбайном.
4.Почищену цибулю натріть на тертці.
5.З'єднайте у мисці картоплю та цибулю.
6.Додайте спеції, сметану та курячі яйця, все ретельно перемішайте.
7.Додайте борошно і перемішайте до отримання однорідної маси.
8.На пательні розігрійте олію.
9.За допомогою ложки викладіть картоплю, всередину курятину, а зверху – знову картоплю. Накрийте кришкою та смажте до готовності на середньому вогні.
10.Коли деруни будуть готові, зніміть кришку та збільште вогонь, щоб отримати хрустку скоринку. Смачного!





На правах реклами