Ми у Facebook
30.03.2023, 08:11

Цибулевий суп: смачний привіт із Франції

Дуже простий, але такий смачний суп! Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:

Цибуля - 1 кг
Сир - 100 г
Вершкове масло - 50
Борошно – 1 ч.л.
Біле сухе вино - 0,5 склянки
Вода – 800 мл
Сіль за смаком
Перець горошком – 2-3 шт.
Лавровий лист - за смаком
Зелень – 1 пучок

Приготування:

1. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо на вершковому маслі 2-3 хвилини на сильному вогні. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо кришкою і гасимо 1 годину.
2. За годину кришку прибираємо. Цибуля повинна зменшитися обсягом вдвічі. Гасимо ще годину без кришки. Якщо цибуля гостра потрібно додати 1 ч. л. цукру.
3. Кип'ятимо воду, додаємо пучок зелені, чорний перець та лавровий лист. Кип'ятимо рівно 10 хвилин і виймаємо з каструлі.
4. Сир натираємо на тертці і поміщаємо в окріп. Перемішуємо доки сир повністю не розчиниться.
5. У готову цибулю додаємо борошно, обсмажуємо та розбавляємо білим вином. Тримаємо на вогні, помішуючи, доки не випарується спирт.
6. Сирний бульйон вливаємо в цибулю і даємо закипіти. Готуємо ще 5 хвилин. Під кінець додаємо сіль.
7. Багет нарізаємо, підсушуємо і натираємо часником (за бажанням).
8. У горщики викладаємо порцію цибулі, зверху 1-2 скибочки багету та сирний бульйон. Зверху присипаємо сиром і ставимо в духовку, щоб він розплавився.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами