Ми у Facebook
31.03.2023, 14:00

Умілець з Рівненщини виготовляє для українських військових прилади нічного бачення

Майстер створює ці прилади для автомобілів ЗСУ. І вони вже пройшли перевірку у реальних умовах.
Уже першу десятку таких виробів передали на фронт. І військові їхньою роботою цілком задоволені. Прилади нічного бачення робить Віктор Стасюк – радіомеханік, який живе у Корці і допомагає українським захисникам із 2014 року. Його брат воював, тож чоловік знається потребах наших хлопців на передовій.

Після 24 лютого Віктор виготовляв павербанки з використаних електронних сигарет, з акумуляторів від ноутбуків, майстрував буржуйки, робив ліхтарі. А коли дізнався, що захисники потребують приладів нічного бачення, почав їх робити. Використовує для цього автомобільні монітори, аналогові камери, акумуляторні батареї та інші комплектуючі.

«Хлопці на передовій їздять на завдання і в темну пору доби. Це доволі складно. Адже увімкнути фари, щоб освітити дорогу, не можуть, - небезпечно, бо їх помітять здалеку. Тому потрібен інший спосіб. А ось прилад нічного бачення дозволяє їхати в темряві. Звичайно, не на великій швидкості, але дорогу при цьому видно», - пояснює Віктор Стасюк.

Майстрові можна підсобити з комплектуючими (а це автомобільні монітори 12-24V, камери відеоспостереження (аналогові), акумуляторні батареї (як у ноутбуках, електроскутерах, електровелосипедах) можна, занісши їх в магазин «Оптика» (побуткомбінат) у місті Корець.

Про це написав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль у своєму Телеграмі, t.me/vitalykoval8

Нагадаємо, майстри з Рівненщини звичайні автівки перетворюють на бойові





На правах реклами