Ми у Facebook
01.04.2023, 15:11

Маленькі секрети вирощування великих помідорів

Помідор – найпопулярніший овоч. Без нього не обходиться жоден город. І не дивно, адже саме помідори дарують нам таку різноманітну кількість смачних страв: це і свіжий салат, і соління на зиму, і кетчуп!
Мабуть, кожному садівникові корисно знатиме пару маленьких секретів вирощування великих помідорів.

1. Саджаємо помідори на просторій і дуже сонячній ділянці. Найкраще місце для посадки – південний схил, захищений від холодного вітру.

2. Підтримуємо високу вологість ґрунту (не менше 85%) та стежимо за вологістю повітря. Вона має бути близько 50-60%. Поливаємо помідори не часто, але рясно! В межах розумного.

3. Поливку здійснюємо лише відстояною водою! В ідеалі прогріваємо її до +24 градусів. Корисно буде при відстоюванні додати у воду невелику кількість гною, компосту або бур'янів.

4. У період цвітіння можна полити помідори розчином марганцівки (2-3 г на 10 л води), тоді вони виростуть соковитішими!

5. Удобрюємо помідори на ранній стадії, а потім робимо перерву до моменту утворення зав'язі. Після утворення зав'язі добрива будуть приносити максимальну користь.

• У поливу додаємо йод (4 краплі на відро води) і поливаємо 1 раз на тиждень. Так помідори будуть набагато більшими і раніше дозріють!

• Для того, щоб помідори були цукристими, робимо розчин із кухонної солі та золи (1 ст.л. солі та 1 склянку золи на 10 л. води) і додаємо по 0,5 л під кожен кущ у період повного плодоношення.

Знаючи та дотримуючись цих простих секретів, ви зможете отримати супер урожай великих помідорів.





На правах реклами