Ми у Facebook
02.04.2023, 18:45

У католиків розпочинається Великий тиждень

У понеділок, 3 квітня, у католиків починається Великий або Страсний тиждень - в пам'ять про останні дні земного життя і страти Ісуса Христа. Це тиждень найбільш суворого посту. Вірні проводять спеціальні богослужіння, в яких згадують страждання Ісуса, його криваву дорогу до хреста, а також його смерть та воскресіння.
Найважливішими днями Великого тижня є: Великий Четвер, Велика П’ятниця, Велика Субота та Святе Воскресіння.

Протягом Великого тижня не святкуються дні пам'яті святих, не здійснюються поминання покійних, таїнства шлюбу і хрещення. Це час безпосередньої підготовки до головного християнського свята - Великодня, що відзначається - 9 квітня.

•У понеділок треба до Великодня підготувати свою оселю - пофарбувати, помити, почистити.
•У вівторок - підготувати одяг, випрасувати білизну.
•У середу завершуються всі господарські роботи.
•Найбільше ж обрядів, дійств та прикмет припадає на Страсний, або Чистий четвер.
•Велика п'ятниця - найскорботніший день церковного року, тому що саме в п'ятницю Ісус Христос був розіпнутий і помер на хресті, спокутуючи людські гріхи. У п'ятницю прийнято не куштувати ніякої їжі до винесення плащаниці.
•У Велику суботу здійснюється спогад поховання Ісуса Христа, перебування його тіла в труні, зішестя в пекло для сповіщення там перемоги над смертю і визволення душ, що чекали його пришестя.

Богослужіння цього дня починаються з раннього ранку, продовжуються до кінця дня і зливаються з початком Урочистої Пасхальної літургії.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ