Норми внесення добрив на одну сотку: варто знати
Коров'ячий гній - містить безліч мікроорганізмів (корисних та хвороботворних) та насіння бур'янів. Тому її потрібно обов'язково переробити на перегній. Свіжий гній можна закласти в землю тільки з осені, задовго до посадки рослин.
Свинячий гній - відрізняється великим вмістом азоту та фосфору. У свіжому вигляді використовувати не можна, оскільки є збудники хвороб. Кислотність такого гною в рази вища, ніж в інших видів. Вносити можна лише після грамотного компостування.
Кінський гній - добре насичений живильними елементами, містить багато волокон, які допомагають зберегти цілісність структури ґрунту. Розкладається такий гній швидко, виділяючи багато тепла, тому його можна використовувати для виготовлення теплих грядок.
У перепрілому вигляді добре підходить для мульчування. Можна змішати його з іншими видами гною та закомпостувати.
Пташиний послід - вважається найбільш концентрованим та швидкодіючим добривом. Неприпустимо використовувати його у свіжому вигляді, оскільки це може призвести до опіків кореневої системи. Перед внесенням послід обов'язково потрібно розчинити у воді та наполягти 2-3 дні.
Правильно розрахована кількість добрив – запорука успіху! Звичайно, за умови, що ви дотримуєтеся належного догляду за посадками.
Гній вносимо у напівперегнивому стані навесні або восени. Норма: 4-6 кг. на кв. м.
Пташиний послід вносимо в натуральному вигляді для основної заправки та в розчиненому для підживлення. Норма: 400-500 г сирого посліду на кв. м. АБО 200-300 г сухого на кв. м.
Сухий — одразу закладають у ґрунт.
Рідкий – розбавляють водою (1:10) перед внесенням.

корисні поради господиням, варто знати, дача, сад та город, добрива
Що можна везти з України до ЄС: простими словами про обмеження
Літо – сезон відпусток. Зібрали валізи й вирушаєте до Європи? Клас! Але перед дорогою краще знати, що можна брати із собою, а що — залишити вдома. Бо навіть звичайний шматок сала чи пляшка домашньої наливки можуть зіпсувати вам подорож ще на кордоні.
переглядів: 280
Як приготувати смачний літній десерт: простий рецепт від досвідчених господинь

Літо — найкращий час для легких, освіжаючих і водночас смачних десертів. Сонце, тепло, свіжі ягоди та фрукти створюють ідеальні умови, щоб побалувати себе і близьких ніжними солодощами без зайвого клопоту.
переглядів: 193
Як правильно заготовити липовий цвіт і скільки на цьому можна заробити у Рівному

На Рівненщині закінчується сезон цвітіння липи. Липовий цвіт використовують у народній медицині, чаї з нього вважають дієвими при застудах, запаленнях і для зміцнення імунітету. А ще — це сезонна можливість заробітку для тих, хто вміє працювати з природними дарами.
переглядів: 348
Його слова стали листівками: у «молодіжці» збирають кошти до роковин Костянтина Юзвюка

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді триває благодійна ініціатива, присвячена пам’яті загиблого воїна, активіста й зоозахисника Костянтина Юзвюка. До річниці його смерті у бібліотеці започаткували збір коштів на FPV-дрони, а на знак вдячності кожному донору пропонують унікальні пам’ятні листівки з його текстами.
переглядів: 243
Рівненський хор здобув Гран-прі на конкурсі «Rising Stars»

Яскравою нотою завершив творчий рік естрадний хор «Фантазія» з Рівного. Колектив нещодавно побував у Кам’янець-Подільському, де взяв участь у вокальному конкурсі «Rising Stars» — і повернувся з перемогами, які говорять самі за себе.
переглядів: 272