06.04.2023, 13:12
Пісні млинці з гречкою: смакуватимуть усій родині
Пропонуємо вам пісний рецепт млинців із гречкою. Втім, така смачна і корисна страва заслуговує на появу на вашому столі не тільки під час Посту.
Інгредієнти:
250-270 г борошна
4 ч. л. цукру
500 мл мінеральної води з газом
сіль дрібна морська
олія рослинна – для обсмажування
Для начинки
Гречка – 250 г
200 г питної води
цибуля ріпчаста – 1 цибулина
100 г печериць у власному соку
олія рослинна рафінована
сіль
Процес приготування:
Борошно просіяти із сіллю. Додати цукор. Поступово вливаючи воду, замісити тісто такої консистенції, як сметана. Накрити миску з тестом плівкою і залишити в теплому місці на 40 хв.
Розігріти сковороду. Додати трохи олії. Вилити 1 ополоник тесту. Зробити сковородою круговий рух, щоб тісто рівномірно розтіклося по всій поверхні. Смажити 1,5 хв.
Лопаткою перевернути млинець на інший бік і смажити ще 1 хв. Перекласти млинець на блюдо. Також посмажити решту млинців.
Гречку перебрати, промити та обсмажити на сухій розпеченій сковороді до золотистого кольору. У каструлі закип'ятити воду, додати трохи солі та олію. Всипати гречку. Довести до кипіння. Шумівкою зняти піну, зменшити вогонь і варити, доки не вбереться вся вода.
Цибулю нарізати кубиками і обсмажити до золотистого кольору. У мисці змішати гречку з цибулею та грибами. За необхідності посолити.
На кожен млинець покласти по 1,5 – 2 ст. л. начинки. Згорнути млинці конвертиками.
Розігріти в сковороді олію. Викладати по 4 - 5 млинців гладкою стороною вгору і смажити 1,5 хв., потім перевернути і смажити ще 1,5 хв.
250-270 г борошна
4 ч. л. цукру
500 мл мінеральної води з газом
сіль дрібна морська
олія рослинна – для обсмажування
Для начинки
Гречка – 250 г
200 г питної води
цибуля ріпчаста – 1 цибулина
100 г печериць у власному соку
олія рослинна рафінована
сіль
Процес приготування:
Борошно просіяти із сіллю. Додати цукор. Поступово вливаючи воду, замісити тісто такої консистенції, як сметана. Накрити миску з тестом плівкою і залишити в теплому місці на 40 хв.
Розігріти сковороду. Додати трохи олії. Вилити 1 ополоник тесту. Зробити сковородою круговий рух, щоб тісто рівномірно розтіклося по всій поверхні. Смажити 1,5 хв.
Лопаткою перевернути млинець на інший бік і смажити ще 1 хв. Перекласти млинець на блюдо. Також посмажити решту млинців.
Гречку перебрати, промити та обсмажити на сухій розпеченій сковороді до золотистого кольору. У каструлі закип'ятити воду, додати трохи солі та олію. Всипати гречку. Довести до кипіння. Шумівкою зняти піну, зменшити вогонь і варити, доки не вбереться вся вода.
Цибулю нарізати кубиками і обсмажити до золотистого кольору. У мисці змішати гречку з цибулею та грибами. За необхідності посолити.
На кожен млинець покласти по 1,5 – 2 ст. л. начинки. Згорнути млинці конвертиками.
Розігріти в сковороді олію. Викладати по 4 - 5 млинців гладкою стороною вгору і смажити 1,5 хв., потім перевернути і смажити ще 1,5 хв.

Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ірина ВелігурськаПереглядів: 1833млинці на мінеральній воді, страви до посту, пісні млинці, млинці з гречкою, Пісні рецепти
Інші статті рубрики:
Трихолог розповів, чому не можна мити волосся по всій довжині

Головний принцип у митті волосся, який ви скоріш за все порушуєте.
переглядів: 615
Швидкий рецепт сніданку в булочці: ситно і смачно

Швидкий і смачний сніданок: соковиті й ароматні овочі з перепелиними яйцями та моцарелою, запечені в булочці.
переглядів: 487
Синоптики попереджають про погіршення погоди в Рівному

У неділю, 4 травня, жителів Рівненської області очікує справжній весняний контраст — хмарна погода з короткими проясненнями та інтенсивними атмосферними явищами.
переглядів: 281
Яке сьогодні свято та хто відзначає день ангела?

4 травня за новим церковним календарем вшановують пам'ять мучениці Пелагії.
переглядів: 195
Спокуси, гроші та планування: астропрогноз на 4 травня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на сьогодні.
переглядів: 185