Ми у Facebook
06.04.2023, 13:12

Пісні млинці з гречкою: смакуватимуть усій родині

Пропонуємо вам пісний рецепт млинців із гречкою. Втім, така смачна і корисна страва заслуговує на появу на вашому столі не тільки під час Посту.
Інгредієнти:

250-270 г борошна
4 ч. л. цукру
500 мл мінеральної води з газом
сіль дрібна морська
олія рослинна – для обсмажування
Для начинки
Гречка – 250 г
200 г питної води
цибуля ріпчаста – 1 цибулина
100 г печериць у власному соку
олія рослинна рафінована
сіль

Процес приготування:

Борошно просіяти із сіллю. Додати цукор. Поступово вливаючи воду, замісити тісто такої консистенції, як сметана. Накрити миску з тестом плівкою і залишити в теплому місці на 40 хв.
Розігріти сковороду. Додати трохи олії. Вилити 1 ополоник тесту. Зробити сковородою круговий рух, щоб тісто рівномірно розтіклося по всій поверхні. Смажити 1,5 хв.
Лопаткою перевернути млинець на інший бік і смажити ще 1 хв. Перекласти млинець на блюдо. Також посмажити решту млинців.
Гречку перебрати, промити та обсмажити на сухій розпеченій сковороді до золотистого кольору. У каструлі закип'ятити воду, додати трохи солі та олію. Всипати гречку. Довести до кипіння. Шумівкою зняти піну, зменшити вогонь і варити, доки не вбереться вся вода.
Цибулю нарізати кубиками і обсмажити до золотистого кольору. У мисці змішати гречку з цибулею та грибами. За необхідності посолити.
На кожен млинець покласти по 1,5 – 2 ст. л. начинки. Згорнути млинці конвертиками.
Розігріти в сковороді олію. Викладати по 4 - 5 млинців гладкою стороною вгору і смажити 1,5 хв., потім перевернути і смажити ще 1,5 хв.





На правах реклами