М'ясо "шиворіт навиворіт": рецепт соковитого, ароматного м'яса до Великодніх свят
Мінімум зусиль, максимум економії часу та чудовий результат – саме те під час передвеликодніх приготувань.
Інгредієнти:
• 1 кг 300 гр свинини або яловичини (не дуже товстий, безкістковий, рівний шматочок)
• трохи росл. олії
Для маринаду:
• 4 ст. соусу Теріяки
• 2 ст. соєвого соусу
• 1 ст. яблучного оцту
• 3-4 ст. росл. олії
• 1,5 ч.л. гранульованого часнику
• 1 ч. л. будь-яких сухих трав (можна взяти чебрець)
• сіль (трохи)
Зверніть увагу на вибір соусу Теріяки для цього рецепту – беріть той, що густіший.
Покроковий рецепт приготування
Весь секрет у тому, що м'ясо готується без солі та спецій і лише потім маринується.
М'ясо помити і обсушити паперовим рушником, потім добре змастити м'ясо олією з усіх боків. Чи не солити, не додавати спеції!
Підготовлене м'ясо викласти у форму для запікання.
Запікати м'ясо в розігрітій духовці при 250 ° С - 20 хв, щоб воно зарум'янилося і запечаталося. Далі зменшити температуру до 180 ° С і запікати м'ясо ще 30-40 хвилин. Готовність м'яса перевіряти ножем чи вилкою, якщо виділяється білий сік, отже м'ясо вже готове і його можна діставати.
Поки м'ясо запікається в духовці, готуємо маринад в окремому посуді з перерахованих вище інгредієнтів.
Приготувати маринад, змішавши усі інгредієнти. І помістити м'ясо у маринад.
Готове м'ясо (ще гаряче), покласти в цупкий пакет, залити маринадом, максимально випустити зайве повітря, зав'язати пакет і прибрати в холодильник на 3-4 дні, перевертаючи вранці та ввечері. Можна маринувати і просто у формі, періодично перевертаючи шматочок.
Якщо у вас є вакууматор – це взагалі супер. Але якщо вакууматора немає – не страшно. М'ясо просто довше маринуватиметься.
Якщо у вакуумі – доба, у звичайному пакеті – три доби.
У результаті - соковите, ароматне, в міру просолене м'ясо, після якого ковбаси вам точно не захочеться.

м'ясо "шиворіт навиворіт", великодні рецепти, рецепт м'яса, печене м'ясо, Великдень
Топ-3 найсмачніших рецепти пасок: класика, з родзинками та шоколадна

Паска — традиційна великодня випічка та справжній символ свята. Вона втілює родинне тепло, домашній затишок та безмежну любов, яку кожна господиня вкладає в заміс тіста.
переглядів: 557
Зарядка, насадки, вага: що важливо перевірити перед покупкою ручного пилососа

Ви коли-небудь купували компактний пилосос, який виглядав ідеально в магазині, але розчарував вдома? Багато покупців звертають увагу лише на найочевидніші характеристики, як-от потужність всмоктування та ціну, ігноруючи нюанси, які можуть перетворити побутову техніку з помічника на головний біль. Особливо це стосується ручних пилососів, які мають специфічні вимоги через свою компактність і мобільність.
переглядів: 39
Укрзалізниця додала рейс Інтерсіті Київ-Луцьк на Великдень: потяг курсує через Рівне

Купувати квитки можна вже зараз в застосунку, на сайті та в квиткових касах вокзалів.
переглядів: 204
Смажена риба з ідеальною скоринкою: один інгредієнт, що змінює все

Риба — це не лише смачна, а й надзвичайно корисна частина збалансованого раціону. Її варто включати в меню регулярно, адже вона багата на білки, омега-3 жирні кислоти та інші цінні мікроелементи.
переглядів: 261
У Рівному можна отримати електронні документи на машину

Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу тепер доступне у зручному електронному форматі. Воно містить всю необхідну інформацію з Єдиного державного реєстру транспортних засобів і має унікальний електронний ідентифікатор.
переглядів: 356