Ми у Facebook
11.04.2023, 12:57

М'ясо "шиворіт навиворіт": рецепт соковитого, ароматного м'яса до Великодніх свят

Винятковий рецепт, який для багатьох стане відкриттям року, а хтось давно смакує таким м’ясом на свята.
Мінімум зусиль, максимум економії часу та чудовий результат – саме те під час передвеликодніх приготувань.
Приготоване за цим рецептом м'ясо стане шикарною альтернативою готовому магазинному копчено-вареному м'ясу.

Інгредієнти:

• 1 кг 300 гр свинини або яловичини (не дуже товстий, безкістковий, рівний шматочок)
• трохи росл. олії

Для маринаду:

• 4 ст. соусу Теріяки
• 2 ст. соєвого соусу
• 1 ст. яблучного оцту
• 3-4 ст. росл. олії
• 1,5 ч.л. гранульованого часнику
• 1 ч. л. будь-яких сухих трав (можна взяти чебрець)
• сіль (трохи)

Зверніть увагу на вибір соусу Теріяки для цього рецепту – беріть той, що густіший.

Покроковий рецепт приготування


Весь секрет у тому, що м'ясо готується без солі та спецій і лише потім маринується.

М'ясо помити і обсушити паперовим рушником, потім добре змастити м'ясо олією з усіх боків. Чи не солити, не додавати спеції!

Підготовлене м'ясо викласти у форму для запікання.

Запікати м'ясо в розігрітій духовці при 250 ° С - 20 хв, щоб воно зарум'янилося і запечаталося. Далі зменшити температуру до 180 ° С і запікати м'ясо ще 30-40 хвилин. Готовність м'яса перевіряти ножем чи вилкою, якщо виділяється білий сік, отже м'ясо вже готове і його можна діставати.
Поки м'ясо запікається в духовці, готуємо маринад в окремому посуді з перерахованих вище інгредієнтів.

Приготувати маринад, змішавши усі інгредієнти. І помістити м'ясо у маринад.

Готове м'ясо (ще гаряче), покласти в цупкий пакет, залити маринадом, максимально випустити зайве повітря, зав'язати пакет і прибрати в холодильник на 3-4 дні, перевертаючи вранці та ввечері. Можна маринувати і просто у формі, періодично перевертаючи шматочок.

Якщо у вас є вакууматор – це взагалі супер. Але якщо вакууматора немає – не страшно. М'ясо просто довше маринуватиметься.

Якщо у вакуумі – доба, у звичайному пакеті – три доби.

У результаті - соковите, ароматне, в міру просолене м'ясо, після якого ковбаси вам точно не захочеться.







На правах реклами