М'ясо "шиворіт навиворіт": рецепт соковитого, ароматного м'яса до Великодніх свят
Мінімум зусиль, максимум економії часу та чудовий результат – саме те під час передвеликодніх приготувань.
Інгредієнти:
• 1 кг 300 гр свинини або яловичини (не дуже товстий, безкістковий, рівний шматочок)
• трохи росл. олії
Для маринаду:
• 4 ст. соусу Теріяки
• 2 ст. соєвого соусу
• 1 ст. яблучного оцту
• 3-4 ст. росл. олії
• 1,5 ч.л. гранульованого часнику
• 1 ч. л. будь-яких сухих трав (можна взяти чебрець)
• сіль (трохи)
Зверніть увагу на вибір соусу Теріяки для цього рецепту – беріть той, що густіший.
Покроковий рецепт приготування
Весь секрет у тому, що м'ясо готується без солі та спецій і лише потім маринується.
М'ясо помити і обсушити паперовим рушником, потім добре змастити м'ясо олією з усіх боків. Чи не солити, не додавати спеції!
Підготовлене м'ясо викласти у форму для запікання.
Запікати м'ясо в розігрітій духовці при 250 ° С - 20 хв, щоб воно зарум'янилося і запечаталося. Далі зменшити температуру до 180 ° С і запікати м'ясо ще 30-40 хвилин. Готовність м'яса перевіряти ножем чи вилкою, якщо виділяється білий сік, отже м'ясо вже готове і його можна діставати.
Поки м'ясо запікається в духовці, готуємо маринад в окремому посуді з перерахованих вище інгредієнтів.
Приготувати маринад, змішавши усі інгредієнти. І помістити м'ясо у маринад.
Готове м'ясо (ще гаряче), покласти в цупкий пакет, залити маринадом, максимально випустити зайве повітря, зав'язати пакет і прибрати в холодильник на 3-4 дні, перевертаючи вранці та ввечері. Можна маринувати і просто у формі, періодично перевертаючи шматочок.
Якщо у вас є вакууматор – це взагалі супер. Але якщо вакууматора немає – не страшно. М'ясо просто довше маринуватиметься.
Якщо у вакуумі – доба, у звичайному пакеті – три доби.
У результаті - соковите, ароматне, в міру просолене м'ясо, після якого ковбаси вам точно не захочеться.

м'ясо "шиворіт навиворіт", великодні рецепти, рецепт м'яса, печене м'ясо, Великдень
Електронний квиток у Рівному: Контролювати будуть?

Поволі у транспортній галузі Рівного настає нова віха – місто нарешті починає переходити на електронний квиток. Пасажири оплачуватимуть поїздки за допомогою валідаторів або користуючись власним смартфоном.
переглядів: 481
З 1 липня соцвиплати оформлятиме Пенсійний фонд: що зміниться для українців

З 1 липня 2025 року в Україні відбудеться важлива зміна в системі соціального захисту: функції призначення та виплати державної соціальної допомоги окремим категоріям громадян перейдуть від органів соцзахисту населення до Пенсійного фонду України (ПФУ).
переглядів: 441
Ламінування документів: чи можна це робити та що кажуть у ДРАЦС

Чимало людей, намагаючись зберегти документ від псування, звертаються до послуги ламінування. Водночас виникає закономірне питання: чи залишається заламіноване свідоцтво дійсним?
переглядів: 380
Документи для виїзду дитини за кордон: що перевіряють прикордонники

З початком літнього сезону традиційно зростає кількість охочих перетнути державний кордон. Серед них — значна частина жінок із дітьми.
переглядів: 381
Проїзд у Рівному може подорожчати

Тема здорожчання квитків на проїзд хвилювало рівнян здавна. Адже, фактично, оплата за проїзд є щоденною витратою й будь-яке здорожчання неминуче вдарить по кишені, накопичившись за деякий час у відчутну суму.
переглядів: 520