Ми у Facebook
11.04.2023, 21:49

У Рівному збирають книги для військових, що знаходяться в медзакладах

Усі відділи обласної бібліотеки для молоді почнуть збирати книги для військових, які перебувають на лікуванні в медичних закладах області, повідомила Світлана Патрикей.
Патрульні звернулися до бібліотекарів із ідеєю провести таку акцію. Книги мають бути україномовними, видані за останні 3-4 роки, з акцентом на сучасну українську літературу, зокрема на художні твори, які мають терапевтичну функцію.

Акція триватиме протягом місяця, а передача книг до медичних закладів буде здійснюватись по мірі збору літератури. Крім того, якщо буде зібрана достатня кількість книг, вони будуть передані не лише в госпіталі, а й у всі інші медичні заклади області, де лікуються військові. Бібліотека вже має досвід збору книг для різних категорій потребуючих, тому очікується активна підтримка акції не тільки з боку читачів бібліотеки, але й з боку всіх бажаючих з Рівного.

Раніше місцева молодіжка проводила схожі акції, зокрема збирали книги для зруйнованих бібліотек Херсонщини, деокупованих сіл та міст Харківщини, а також поповнювали фонди новостворених українських бібліотек у Європі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ