Ми у Facebook
12.04.2023, 20:19

Як швидко зробити великоднє прибирання?

Великоднє прибирання – кошмар для багатьох людей. Дехто може уникати цього, поїхавши на свято до родичів. Проте Великдень – це гарний привід розчистити простір навесні.

Ось кілька порад, як організувати та провести великоднє прибирання вдома.



Коли найкраще починати прибирання?

Великоднє прибирання краще планувати заздалегідь. Проте, навіть якщо розпочати його за кілька днів до Великодня, можна спокійно з усім впоратися. Варто спокійно подумати про те, що потрібно прибрати. Можна скласти список, розподіливши локації по днях.

Що варто прибрати і про що подбати перед Великоднем? Графік великоднього прибирання

Навіть люди, які ненавидять прибирання, часто прибирають перед Великоднем. Їх мобілізує весна і сонячні промені, які все частіше потрапляють у брудні вікна.

Великоднє прибирання - список завдань:

Весняне миття вікон - можливо, це не найважливіший пункт у нашому списку, але якщо ми плануємо запросити гостей на Великдень або святково прикрасити вікна, то помити вікна та підвіконня після зими, на жаль, необхідно. Однак пам’ятайте, що не варто мити вікна в сонячний день, а також коли на вулиці сніг з дощем.

Миття побутової техніки та інвентаризація кухонних шаф – варто запланувати очищення холодильника, духовки, мийки та мікрохвильової печі. Коли ми подбаємо про цю техніку, то буде приємніше користуватися нею при приготуванні великодніх страв і випічки. До речі, давайте перевіримо, чи є у нас все обладнання для приготування великодніх страв. Також варто переглянути комору та кухонні меблі, чи немає там їжі з простроченим терміном придатності, від якої давно треба було позбутися.

Прибирання ванної та туалету - необхідно переглянути і, можливо, викинути прострочені засоби для чищення та косметику, також варто спробувати відмити плитку, батареї та почистити пральну машину.
Догляд за підлогою, плінтусами, килимами та килимами – це важливий пункт великоднього списку справ. Можна ще замовити професійне чищення килимів і оббивки диванів.
Зміна білизни – свіжа постіль створить святковий настрій у спальні.

Готуємо та оновлюємо пасхальне вбрання - давайте переглянемо свій гардероб і подумаємо, як ми одягнемося на Великдень. Варто перевірити, чи не виросли діти зі святкового одягу і, можливо, запланувати шопінг.

Звичайно, це дуже суб’єктивний перелік великодніх завдань, і кожен має змінювати його відповідно до своїх потреб і розсуду, звертаючи увагу на те, що для нього важливо.

Пасхальна акація «СІМЕЙНЕ ПРИБИРАННЯ».

Залучіть домочадців до прибирання

Безлад у будинку чи квартирі не створюється сам по собі, і чим більше домочадців, тим більше нам доводиться прибирати. Тому необхідно залучити до великоднього прибирання всіх мешканців та розділити роботу. Давайте не будемо допомагати своїм дітям прибирати кімнату, адже це важливий елемент навчання самостійності. Використовувати сімейне прибирання можна як активний спосіб провести час з близькими та чудову можливість поспілкуватися та пожартувати разом.






На правах реклами