10 секретів ідеального варення!
Обов'язково перебираємо ягоди та очищаємо від листочків та гілочок, потім акуратно перекладаємо в друшляк та промиваємо під душем 3-4 хвилини. Потім даємо воді стекти.
Плоди з міцною шкіркою миємо просто під проточною холодною водою. Вибираємо правильний емальований посуд посуд та ємності з нержавіючої сталі - найкращий посуд для варіння варення. Ідеально, якщо це таз.
Дотримуємося загальних правил варіння:
- дотримуємося пропорцій (1:1); варимо у кілька етапів;
- накриваємо ягоди пергаментом, щоб вони не обвітріли;
- Варимо тільки на слабкому та середньому вогні;
- Враховуємо особливості деяких ягід:
- Яблука, айву, груші перед варінням потрібно ошпарити або трохи приварити в окропі. Це допоможе плодам краще насититися цукровим сиропом і зберегти початкову форму.
- Чорну смородину та чорноплідну горобину перед варінням потрібно бланшувати в окропі 1-2 хвилини, щоб вони були соковитими.
- Вибираємо один спосіб варіння: або перевірений класичний, чи швидкий.
- Не переварюємо! Переварене варення втратить свій унікальний аромат, колір та смак.
- Варення буде готове, коли стане напівпрозорим і пінка почне збиратися центром каструлі.
- Уникаємо зацукровування. Для цього: за 5-10 хвилин до закінчення варіння додаємо лимонну кислоту.
- Стерилізуємо банки будь- яким зручним способом.
- Готове варення наливаємо в чисті, простерилізовані та сухі банки, щоб воно не забродило та не з'явилася пліснява.
- Правильно розливаємо варення Щоб варення в банці було однорідним, довго зберігалося і не псувалося, після варіння обов'язково охолодіть його.
- Укладайте на зберігання тільки тоді, коли воно повністю охолоне.
- Дотримуємося правильних умов зберігання. Зберігаємо варення у темному сухому місці з температурою не більше +15°С. Не більше 3- х років.

варення, груші, яблука, варенняч корисні поради господиням, варто знати
На Рівненщині викрили наркоугруповання: організаторам уже повідомлено про підозру

Поліцейські Рівненщини викрили злочинну групу, яка займалась виготовленням, зберіганням та збутом наркотичних речовин.
переглядів: 18
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про переведення частини співробітників спецслужб до ЗСУ

4 червня 2025 року у Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт №13346, який передбачає зміни до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». Ідеться про уточнення правового регулювання окремих питань проходження військової служби під час воєнного стану.
переглядів: 68
У Рівному проведуть арттерапевтичну майстерку "Мій пухнастий друг"

12 червня о 12:00 у Рівненській обласній бібліотеці для молоді (вул. Київська, 18) відбудеться арттерапевтична майстерка з малювання "Мій пухнастий друг".
переглядів: 56
Наталія Кроль з Рівного здобула "золото" та виборола місце в збірній

Досвідчена рівненська легкоатлетка Наталія Кроль (Прищепа) здобула золоту медаль на командному чемпіонаті України з легкої атлетики, який днями відбувся у Луцьку. Перемогу Наталія виборола на дистанції 1500 метрів.
переглядів: 111
Легендарний капітан прощається з рівненським «Вересом»

Футбольний клуб «Верес» офіційно повідомив про завершення співпраці з капітаном команди Русланом Степанюком. Після найуспішнішого сезону червоно-чорних в історії виступів в Українській Прем’єр-лізі, 33-річний нападник прийняв рішення залишити команду.
переглядів: 44