10 секретів ідеального варення!
Обов'язково перебираємо ягоди та очищаємо від листочків та гілочок, потім акуратно перекладаємо в друшляк та промиваємо під душем 3-4 хвилини. Потім даємо воді стекти.
Плоди з міцною шкіркою миємо просто під проточною холодною водою. Вибираємо правильний емальований посуд посуд та ємності з нержавіючої сталі - найкращий посуд для варіння варення. Ідеально, якщо це таз.
Дотримуємося загальних правил варіння:
- дотримуємося пропорцій (1:1); варимо у кілька етапів;
- накриваємо ягоди пергаментом, щоб вони не обвітріли;
- Варимо тільки на слабкому та середньому вогні;
- Враховуємо особливості деяких ягід:
- Яблука, айву, груші перед варінням потрібно ошпарити або трохи приварити в окропі. Це допоможе плодам краще насититися цукровим сиропом і зберегти початкову форму.
- Чорну смородину та чорноплідну горобину перед варінням потрібно бланшувати в окропі 1-2 хвилини, щоб вони були соковитими.
- Вибираємо один спосіб варіння: або перевірений класичний, чи швидкий.
- Не переварюємо! Переварене варення втратить свій унікальний аромат, колір та смак.
- Варення буде готове, коли стане напівпрозорим і пінка почне збиратися центром каструлі.
- Уникаємо зацукровування. Для цього: за 5-10 хвилин до закінчення варіння додаємо лимонну кислоту.
- Стерилізуємо банки будь- яким зручним способом.
- Готове варення наливаємо в чисті, простерилізовані та сухі банки, щоб воно не забродило та не з'явилася пліснява.
- Правильно розливаємо варення Щоб варення в банці було однорідним, довго зберігалося і не псувалося, після варіння обов'язково охолодіть його.
- Укладайте на зберігання тільки тоді, коли воно повністю охолоне.
- Дотримуємося правильних умов зберігання. Зберігаємо варення у темному сухому місці з температурою не більше +15°С. Не більше 3- х років.
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
варення, груші, яблука, варенняч корисні поради господиням, варто знати
Лінивий сніданок: готуємо лаваш із сюрпризом за 15 хвилин
![](/images/articles/2/small/1670078768.jpg)
Максимально простий рецепт сніданку на випадок, якщо ви поспішаєте. 10 хвилин і смачна страва готова.
переглядів: 44
Емоційна неділя: астропрогноз для всіх знаків Зодіаку
![](/images/articles/2/small/1672131433.jpeg)
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 9 лютого.
переглядів: 71
9 лютого: яке сьогодні свято та хто відзначає день ангела?
![](/images/articles/2/small/1706253490.jpg)
Сьогодні за новим церковним календарем православні згадують мученика Никифора Антіохійського, преподобного Панкратія, затворника Києво-Печерського, а також обрітення мощів святителя Інокентія.
переглядів: 98
Встиг побувати у найгарячіших точках фронту: історія Захисника України
![](/images/articles/2/small/1739038875.jpg)
Йому 27 років. Микола на позивний «Масон» у листопаді 2022 року отримав повістку й був мобілізований до лав ЗСУ. За цей час встиг побувати у найгарячіших точках фронту, де бойові дії не вщухають ні на мить.
переглядів: 284
Коли почнеться Великий піст у 2025 році
![](/images/articles/2/small/1710781339.jpg)
Великий піст - один із важливих постів для православних християн, адже він передує Великодню.
переглядів: 492