Ми у Facebook
23.04.2023, 07:45

Печиво «Кавові зерна»: рецепт неймовірного смаколика до ранішньої кави

Ділимося з вами рецептом неймовірно смачного печива, яке допоможе розпочати день з чашкою ароматної кави!
Зберігати смаколик варто в контейнері, що щільно закривається, в холодильнику не більше 3 днів. Але стільки воно у вас там не протримається.

ІНГРЕДІЄНТИ
Вівсяні пластівці 200 гр
Какао-порошок 2 ст.л.
Цукор 100 гр
Сіль (щіпка) за смаком
Розпушувач 1 ч.л.
Кава розчинна 1 ч.л.
Вода (окроп, для приготування кави) 120 мл

Підготуємо продукти. Включаємо розігрівати духовку на 180 градусів.

Розпочинаємо готувати:

Подрібнюємо вівсяні пластівці у кавомолці.
У мисці змішуємо сухі інгредієнти - подрібнені вівсяні пластівці, сіль, цукор, розпушувач. Перемішуємо.
Додаємо какао-порошок і добре перемішуємо.
Готуємо розчинну каву зі 120 мл гарячої води. І пару хвилин нехай охолоне.
До сухої суміші трохи додаємо каву і вимішуємо тісто. Тісто має вийти досить густим, щоб із нього можна було потім зліпити "кавові зерна", тому рідини може піти трохи менше або трохи більше, регулюйте її кількість, орієнтуючись на консистенцію. Потім нехай готова суміш постоїть 15 хвилин.
Пергамент потрібно трохи змастити олією. Якщо взяти силіконовий килимок - його можна нічим не змащувати. Від тіста відщипуємо шматочки і формуємо кульки у вигляді зерна. Долоні краще трохи змочувати водою.
Беремо зубочистку і робимо поглиблення посередині - імітуємо форму кавового зерна. Ставимо деко в розігріту духовку на 20-25 хвилин і випікаємо печиво. Орієнтувати варто на свою духовку, головне не перепекти печиво.
Готове печиво дуже ароматне і запах кави кличе всіх на кухню)


Доречі, одним із плюсів такого печива є те, що його можна готувати і їсти тим, хто на дієтичному харчуванні і навіть у піст.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ