Ми у Facebook
25.04.2023, 15:45

У Рівному розквітла найбільша магнолія у місті (ФОТО)

Як розповіли у пресслужбі Північно-західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, у Рівному розквітла найбільша магнолія Суланжа.

Варто зазначити, що це одне з найстаріших дерев магнолії у місті, якому майже 30 років, знаходиться подвір'ї закладу.

"Дерево вирізняється красивими великими квітами біло-рожевого кольору з тонким ароматом, які традиційно з’являються ще до появи листя в квітні-травні", - ідеться у повідомленні.

"Дерево вирізняється красивими великими квітами біло-рожевого кольору з тонким ароматом, які традиційно з’являються ще до появи листя в квітні-травні", - додали там.

Довідка:

-Магнолія Суланжа - яскравий представник квіткових рослин сімейства Магнолієві. Це один з найкрасивіших видів магнолії, що відрізняється великою кількістю і тривалістю цвітіння (до 1 місяця) ефектних суцвітей.
-Свою назву вигляд отримав на честь французького ботаніка - Етьєна Суланже, якому вдалося вивести цей гібрид, шляхом схрещування двох інших видів магнолії (оголеної і лілієцвітної).
-Невелике швидкозростаюче деревце або чагарник, магнолія росте у висоту від 2 до 10 м. Ареал поширення в основному представлений країнами південних широт, з теплим помірним кліматом.
-Крона дерева кругла, низько посаджена і пухка; гілки ростуть, як правило, від самої основи стовбура (низько від землі).
-Листя рослини відрізняється великими, світло зеленого, матового відтінку, листовими платівками, що опадають з настанням холодів. Зверху листя мають гладку поверхню, а знизу - опушені.
-Коренева система поверхнева, що важливо враховувати при догляді за рослиною.
-Великі ароматні квітки чашевидної або бокаловидної форми, зовні нагадують дрібні тюльпани. Діаметр квіток до 20-25 см, пофарбовані в білі, рожеві, червоні (іноді двоколірні) тони. Квітнення магнолії настає дуже рано, до появи листя, в період, коли більшість садових дерев ще не квітне. Цей час, найчастіше, - квітень або початок травня. Цвіте магнолія, починаючи з раннього віку. Плоди дозрівають восени.
-Магнолія суланжа - досить рідкісна рослина для північних широт. Багато садівників помиляються, думаючи, що культура - уродженка південних регіонів, не переносить холодних і суворих зим. Даний вид, навпаки, відрізняється помірною зимостійкістю, яка з кожним роком стає все сильнішою. Лише при дуже низьких температурах, можливо підмерзання квіткових нирок, але це не зашкодить рослині в цілому.
-Крім зимостійкості, рослина має стійкість до забрудненого середовища, вихлопів автомобілів або промислових викидів.











На правах реклами