30.04.2023, 16:50
5 смачних заготовок варення
Не тільки смачні, але ще й дуже корисні! Радимо спробувати!
Зберігайте себе та ділитесь з друзями!
Традиційне варення
Жимолість – 1 кг
Цукор – 1 кг
Ягоди (не перезрілі) засипаємо цукром і залишаємо на 3-4 години. Ставимо на слабкий вогонь і варимо 5-6 хв. Залишаємо варення на 5-8 годин, наполягаємо. Потім знову ставимо слабкий вогонь і варимо до готовності, тобто. до того моменту, як ягоди не спливатимуть.
⠀
Уварене желе
Сік жимолості – 1 л
Цукор – 800 г
Вижимаємо сік із ягід. Додаємо до нього цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Уварюємо сироп до 1/3 початкового обсягу, постійно помішуючи.
⠀
Сироп
Жимолість – 1 кг
Сахар – 2 кг
Вода – 1 л
Вижимаємо сік із ягід. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор та нагріваємо до 80°C.
Після того, як розчиниться цукор, вливаємо сік. Охолоджуємо суміш і прибираємо в холодильник на 7 годин. Перед вживанням знімаємо пінку із сиропу.
Солодкий компот
Жимолість –
Цукор – 300 г
Вода – 1
Стерилізуємо банки. Наповнюємо їх свіжими ягодами та заливаємо цукровим сиропом. Накриваємо банки кришками та ставимо в каструлю з холодною водою. Нагріваємо воду, кип'ятимо банки 3-5 хвилин і закочуємо.
⠀
Пастила
Макуха жимолості – 1 кг
Цукор – 1 кг
Цукрова пудра – до смаку
Макуха, що вийшла після віджиму ягід, змішуємо з цукром. Масу, що вийшла, нагріваємо, поки не розчиниться цукор. Потім остуджуємо масу і розкочуємо в коржик. Поміщаємо її на противень, посипаємо цукровою пудрою і підсушуємо в духовці.
Після чого остудити і нарізати на шматочки.
Смачного!
Традиційне варення
Жимолість – 1 кг
Цукор – 1 кг
Ягоди (не перезрілі) засипаємо цукром і залишаємо на 3-4 години. Ставимо на слабкий вогонь і варимо 5-6 хв. Залишаємо варення на 5-8 годин, наполягаємо. Потім знову ставимо слабкий вогонь і варимо до готовності, тобто. до того моменту, як ягоди не спливатимуть.
⠀
Уварене желе
Сік жимолості – 1 л
Цукор – 800 г
Вижимаємо сік із ягід. Додаємо до нього цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Уварюємо сироп до 1/3 початкового обсягу, постійно помішуючи.
⠀
Сироп
Жимолість – 1 кг
Сахар – 2 кг
Вода – 1 л
Вижимаємо сік із ягід. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор та нагріваємо до 80°C.
Після того, як розчиниться цукор, вливаємо сік. Охолоджуємо суміш і прибираємо в холодильник на 7 годин. Перед вживанням знімаємо пінку із сиропу.
Солодкий компот
Жимолість –
Цукор – 300 г
Вода – 1
Стерилізуємо банки. Наповнюємо їх свіжими ягодами та заливаємо цукровим сиропом. Накриваємо банки кришками та ставимо в каструлю з холодною водою. Нагріваємо воду, кип'ятимо банки 3-5 хвилин і закочуємо.
⠀
Пастила
Макуха жимолості – 1 кг
Цукор – 1 кг
Цукрова пудра – до смаку
Макуха, що вийшла після віджиму ягід, змішуємо з цукром. Масу, що вийшла, нагріваємо, поки не розчиниться цукор. Потім остуджуємо масу і розкочуємо в коржик. Поміщаємо її на противень, посипаємо цукровою пудрою і підсушуємо в духовці.
Після чого остудити і нарізати на шматочки.
Смачного!
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 829Інші статті рубрики:
Ракети не вдалося збити: На Львівщині є влучання
Нічна масована атака на Україну не минула безслідно для Львівщини. На щастя, обійшлося без жертв.
переглядів: 206
Порошок був не пральним: На Рівненщині затримали рецидивістку, яка ввозила в Україну прекурсори
Служба безпеки України ліквідувала канал контрабандного ввезення в Україну прекурсорів, з яких виготовляють психотропи.
переглядів: 128
росіяни вдарили по енергооб'єктах: В деяких областях вводять графіки відключень електрики
Укренерго повідомляє про наслідки нічної атаки росіян.
переглядів: 171
5 хвилин на підготовку: максимально швидкий рецепт яблучого пирога до чаю
Що приготувати, коли хочеться смакоту, але багато часу немає? Смачний швидкий пиріг за нашим рецептом!
переглядів: 1205
Уже цього тижня частина християн святкуватиме Великдень
Дізнайтеся усі дати цієї важливої для християн (і не тільки) події.
переглядів: 497