Полуничний зефір в домашніх умовах: готуємо
– 70 гр. яєчного білка (це приблизно білок 2 яєць)
– 70 гр. цукру
- щіпка лимонної кислоти
– 80 гр. води
– 9 гр. агар-агару силою 900
– 200 гр. пюре полуниці
– 1 гр. лимонної кислоти
– 300 гр. цукру
- пакетик ванільного цукру
ПРОЦЕС:
1. Підготувати два листи з пергаментом або силіконовим килимком, для майбутньої відсадки. Підготувати два мішки з наконечниками. Я випробувала різні наконечники, але найкращий результат дала "відкрита зірка".
2. Ягоди полуниці пюрировать блендером. Протирати крізь сито і видаляти насіння зовсім не обов'язково, з ними навіть смачніше виходить.
3. У діжу міксера помістити білок, 70 гр. цукру та щіпку лимонної кислоти. Збити до "пташиного дзьоба", тобто досить щільно.
4. Оскільки в мене міксер планетарний, я сироп варю одночасно із збиванням. Для цього в сотейник помістити воду, агар-агар. Ось тут треба ретельно перемішати. Потім додати полуничне пюре, ваніль, 1 гр. лимонної кислоти, перемішати та довести майже до кипіння. Тепер можна додати цукор, довести до кипіння та варити суміш до 102-104 градусів. Термощуп вам на допомогу.
5. Готовий сироп зняти з вогню, дати кілька секунд заспокоїтися і тонким цівком влити в білок, що збивається. Збити до густої маси. Готово!
6. Тепер дуже швидко перекласти зефірну масу в мішки з насадками і швидко, в темпі вальсу, відсадити зефір на пергамент.
7. За великим рахунком зефір готовий до дегустації вже через півгодини, але краще йому дати підсохнути 12 годин, потім обваляти в цукровій пудрі і перекласти в герметичний контейнер на зберігання.

Життя триває: У Рівному народилася дитина, зачаття якої відбулося після смерті батька

Це не сюжет художнього фільму, а реальна історія любові, відданості та незламної віри. Історія, що демонструє силу материнського серця і здатність життя відроджуватися навіть після найтяжчих втрат.
переглядів: 457
На рівненській Лебединці відкриється ювілейний сезон фестивалю "Рівне.Літо.Музика"

У перший день літа рівнян та гостей міста запрошують на особливу подію просто неба — відкриття 10-го сезону улюбленого фестивалю "Рівне.Літо.Музика". Урочистий захід відбудеться 1 червня у затишному Парку Молоді (Лебединка).
переглядів: 381
У Рівне прибуде траурний екіпаж "На щиті"

Полеглі Герої повернуться у місто сьогодні, 27 травня. Збір відбудеться завчасно на Київському кільці. Час прибуття орієнтовно 11:50 (Пізніше стало відомо про коригування часу - прибуття заплановане на 12.00). Та можливі коригування в часі та маршруті.
переглядів: 593
Рівненщина простилася із полеглими Захисниками

На Рівненщині останньою земною дорогою провели чотирьох захисників: Миколу Криштопця з Костополя, Андрія Свиту з Березнівської територіальної громади, Василя Кривицького із Здовбицької громади та Віталія Леська з Рафалівської ТГ.
переглядів: 372
Сьогодні Федорин день: що треба знати про нього

У вівторок, 27 травня, православні християни вшановують пам’ять праведного Іоана Руського — святого, що походив із українського козацького роду й прославився непохитною вірою та дивами.
переглядів: 525